Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε: 
1.Απόσταση Τσακαλώτου - Δραγασάκη για τη ρύθμιση του χρέουςτι λέει το Μαξίμου. Με την επωδό «δεν υπάρχει θέμα» αντιμετωπίζει το Μαξίμου τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με την επικείμενη έναρξη διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους.

ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ TO ΤΕΛΟΣ

 

Πως οι πολιτικοί διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Το ξεπούλημα της Τραινοσέ. Είναι αισθητό πλέον στους πολίτες αυτής της χώρας ότι το κράτος και η πολιτεία δεν λειτουργεί υπέρ τους. 

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

 

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ξεκίνησε και εξελίσσεται στον ελληνικό άξονα η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) από τα σύνορα του Εβρου, κοντά στην περιοχή των Κήπων, και ήδη έχει καλύψει σχεδόν τη μισή διαδρομή του Νομού Εβρου.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

Τι είναι προτιμότερο; Ένας σκληρός δικτάτορας ή ένα ισλαμιστικό κράτος; Αυτό το δίλημμα είχαν (και σε μεγάλο βαθμό έχουν) οι Σύριοι πολίτες, που ξεσηκώθηκαν κατά του Άσαντ τον Μάρτιο του 2011 με αίτημα δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και κατέληξαν θύματα και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ

 

Κατεπείγουσα βοήθεια από την ΕΕ για το προσφυγικό ζητά η Βουλγαρία - 160 εκατ. ευρώ για προστασία των συνόρων.  Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

Είναι τα νέα όπλα τους για να παραμείνουν, παραπαίοντες, στην εξουσία –που είναι και το ναρκωτικό τους. Η εξουσία είναι ναρκωτικό. Γι αυτό και δημιουργεί πάθη. Δεν το λέμε εμείς, το είπε χωρίς περιστροφές ο Κικέρων, πριν 2.000 χρόνια, στην αρχαία Ρώμη –αλλά και πριν από αυτόν, είχαν μιλήσει Έλληνες φιλόσοφοι.

ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

 

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξη της χώρας μας στις «συνομιλίες για βιώσιμη και ολοκληρωμένη λύση.

«ΤΕΛΟΣ» Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ

 

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που όμως οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και στον αποκλεισμό του από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπως προβλέπει ο νόμος, τιμωρήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Σε μία χρονική συγκυρία που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε κινούμενη άμμο για το μέλλον της ύπαρξης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, εν μέσω τριών κρίσεων (προσφυγικής, οικονομικής και ασφαλείας). 

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Με στόχο να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια μέχρι τα τέλη του 2019, οι τράπεζες ετοιμάζονται να "κουρέψουν" 10 με 12 δισεκατομμύρια ευρώ δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΤΑ «ΚΡΥΦΑ» ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Σημαντικές ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή σκακιέρα αναφορικά με το μέλλον της ΕΕ προοιωνίζει η σημερινή παρέμβαση του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία κινήθηκε στη γραμμή της Διακήρυξης των Αθηνών και ενάντια στην πολιτική της ακραιφνούς λιτότητας που επιτάσσει το Βερολίνο και οι δορυφόροι του.