Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Η κακή αρχή που κάνουν κάποιοι στο Ωραιόκαστρο. 
Με καταλήψεις των σχολικών κτηρίων απειλούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δύο δημοτικών σχολείων στο Ωραιόκαστρο και στο Παλαιόκαστρο εάν ενταχθούν προσφυγόπουλα στις τάξεις του σχολείου.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Επόμενο μεγάλο στοίχημα στη Συρία είναι η ασφαλής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις ρημαγμένες περιοχές, καθώς παραδόξως η εκεχειρία δείχνει να κρατά.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑΣ

 

Η οδηγία που τους είχε δοθεί ήταν σαφής: «Να είστε αθόρυβοι». Στα τέλη Μαΐου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη φορέων που διαχειρίζονται κρίσιμες υποδομές (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Φυσικό Αέριο) κλήθηκαν μαζί με ιδιώτες ερευνητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και τουλάχιστον έναν μαθητή λυκείου, να λύσουν την πιο απαιτητική δοκιμασία της εθνικής άσκησης προσομοίωσης κυβερνοεπιθέσεων.

ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ «ΦΡΕΝΟ» ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ

 

Ενστάσεις φαίνεται να διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) σε αναπτυξιακό ταμείο.

ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΛΙΤ H "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

 

Στο Βερολίνο, στις Βρυξέλες, στην Ουάσιγκτον και αλλού, υπάρχουν de facto δύο κυβερνήσεις: η μία από αυτές είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη από τους Πολίτες, ενώ η άλλη η σκιώδης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ελίτ – η οποία είναι αυτή που παίρνει τελικά τις αποφάσεις..

ΠΑΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΟΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Τι κοινό έχει η βεβήλωση του εξωτερικού τοίχου της εβραϊκής συναγωγής στο κάστρο των Ιωαννίνων με την (όμοια) ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δύο δημοτικών σχολείων στο Ωραιόκαστρο, για τα παιδιά των προσφύγων;

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;

 

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε χθες ότι τρεις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πρόσφατα μπορεί να έχουν σκοτώσει άμαχο πληθυσμό.

Η «ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ» ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

 

Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως έναν χρόνο μετά τις εκλογές το κυβερνητικό οικοδόμημα τρεκλίζει. Ο Τσίπρας κάθε ώρα που περνά ξεθωριάζει, ενώ δεν του βγαίνει κανένα χαρτί.

Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΗ

 

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να του απονείμει χάρη πριν λήξει η θητεία του, τον Ιανουάριο του 2017, υποστηρίζοντας ότι από τις αποκαλύψεις του ωφελήθηκε η χώρα.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε σήμερα ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει η αναγκαία ομοφωνία προκειμένου να αναληφθούν νέα μεγάλα βήματα προς την ολοκλήρωσή της μετά την απόφαση που έλαβαν οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για την αποχώρηση της χώρας τους από την Ένωση.

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΑΝΤ ΡΕΝΤΣΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

 

Μετά τη σύνοδο των μεσογειακών χωρών την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρος εμφανίζονται ως συγκροτημένη ομάδα.  Το Club Med, όπως αποκαλείται σκωπτικά, ζητά απομάκρυνση από την πολιτική της αυστηρής λιτότητας.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΑΡΟΖΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Για διακρίσεις σε βάρος του κατηγορεί την Κομισιόν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά από τις διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν να υποβάλει στην επιτροπή δεοντολογίας της, για τα νέα του καθήκοντα στην τράπεζα Goldman Sacks.

ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣ

 

Τα αντισταθμιστικά μέτρα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ δημοσιοποίησε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προβλέπεται για τις περιπτώσεις συζύγων συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ.