Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17

 
ΜΗΝΥΜΑ
του ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β'
Πρός τούς Εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Αθήνας
Μέ την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2016-17

Αρ. Πρωτ. 4120/Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2016

Αγαπητοί μου,
«Μή νομίσετε πώς καί τούτος έδώ πού προσπαθεί νά σας μιλήσει περνά μία ζωή άκοπη, όλο λόγια γαλήνια καί απλά, σαν κι αυτά πού κάπου-κάπου σας χαρίζουν ανακούφιση. Διαβάστε και τα Τρία Μηνύματα ΕΔΩ....
 


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αρχίζει το ματς. 
Αρχίζουν εκ νέου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων - ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

ΤΩΡΑ ΚΑΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΠΡΙΝ «ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ»

 

Όταν η Θεσσαλονίκη, η... «Πόλη των Φαντασμάτων» (Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι 1430-1950, Mark Mazower) φιλοξενεί τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς στην 81η Διεθνή Έκθεση της, θα ανέμενε κανείς ότι η πόλη έχει μετατραπεί σε κέντρο διπλωματικών ζυμώσεων και διεθνών - οικονομικών σχέσεων.

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΛΤΟΣ

 

Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνικής συνοχής στην Τουρκία. Μετά την απομάκρυνση από τις θέσεις τους δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, λόγω της υποτιθέμενης σχέσης τους με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ

 

Σάλος έχει ξεσπάσει, μετά την πρωτοφανή, αήθη αλλά και προκλητική παρέμβαση του Τσίπρα στο έργο της Δικαιοσύνης με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ SWAP ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

 

Οι χώρες και μάλιστα του σκληρού πυρήνα της ΕΕ όπως η δική μας δεν χρεοκοπούν σε μια νύχτα αν δεν υπάρξει συνδυασμός παραγόντων και μεθοδεύσεων.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ «ΧΑΛΙΦΑΤΟ» ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Στον απόηχο της συμφωνίας ΗΠΑ – Ρωσίας για εκεχειρία στο Χαλέπι της Συρίας, ένας τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διαβεβαίωσε ότι εάν η Ράκα πέσει, δηλαδή η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος θα μεταφέρει το κέντρο του στη βόρεια Αφρική.

ΦΕΥΓΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Φεύγει από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η Λούκα Κατσέλη. Η αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα επιταχύνεται μετά τη δημοσίευση προκήρυξης για νέο πρόεδρο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

 

Ο  γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, φαίνεται αισιόδοξος για το Κυπριακό θέμα, καθώς προσδοκεί ότι μέχρι το τέλος της θητείας του στο τέλος της χρονιάς θα έχει διευθετηθεί.  

Η ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

 

«Έπρεπε να έχει οργανωθεί ήδη πριν από χρόνια η Σύνοδος των Αθηνών», γράφει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε σχόλιό του στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο.