Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΑΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Στις 3 Οκτωβρίου 1926,πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα εορταστικά εγκαίνια της 1ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τραβώντας τα βλέμματα των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών της εποχής και ξεκινώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο για την οικονομία της πόλης. 

ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ «Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ» ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Πρόσταγμα για αναταραχή με αφορμή την αναστολή λειτουργίας 9 μειονοτικών σχολείων στην Θράκη, λόγω έλλειψης μαθητών, έχει δώσει το Τουρκικό Προξενείο και οι Σύλλογοι του τουρκισμού στην Θράκη, ενώ με παρεμβάσεις του τουρκικού κράτους επιχειρούν να αποτρέψουν την μετακίνηση των παιδιών στην Δημόσια Εκπαίδευση και την φοίτηση σε ελληνικά Πανεπιστήμια, προβάλλοντας την …εξ αποστάσεως φοίτηση σε τουρκικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ

 

Κυρίες και κύριοι,
Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά να εγκαινιάζω σήμερα την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έναν θεσμό με εμβέλεια πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Διαβάστε όλη τη ομιλία ΕΔΩ....


ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

Ο Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας απάντησε με φλεγματικό τρόπο σε συνέντευξη που του έγινε στο κανάλι στων Σκοπίων. 

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Νέα επεισόδια στο hot spot της Μόρια στη Μυτιλήνη, όταν περίπου 200 παράνομοι μετανάστες πακιστανικής καταγωγής διέφυγαν από το κέντρο κράτησης και έφτασαν χωρίς εμπόδια στο κέντρο του νησιού.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΕΝΦΙΑ

 

Δεν έχει τέλος η οικονομική πίεση που ασκείται στα ελληνικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να κοπούν όλες οι εκπτώσεις στους ιδιώτες ιδιοκτήτες αλλά και στους φορείς του δημοσίου.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δοκίμασε πριν τη Σύνοδο Κορυφής της G20 να φρενάρει την πυρηνική… παράνοια στη Βόρεια Κορέα, ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως δεν ακούει κανέναν…

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κλιμακώσει την εκστρατεία της κατά της αποφυγής εταιρικής φορολογίας με τις προτάσεις που θα παρουσιάσει τις ερχόμενες εβδομάδες για ενιαία φορολογική βάση των πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.