Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Πιθανή δοκιμαστική έκδοση ομολόγων.   
Σε μία ή δύο μικρές εκδόσεις ομολόγων πιθανότατα να προχωρήσει η χώρας μας, σύμφωνα με το Reuters, για να δοκιμάσει τη διάθεση των αγορών και να στείλει μήνυμα στους επενδυτές ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της.

ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

 

Οι δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία μπορεί να προχωρήσουν περαιτέρω στα ενδότερα της Συρίας, μετά την διασφάλιση μιας έκτασης 90 χιλιομέτρων στην επικράτεια της βόρειας Συρίας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τζανικλί.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ»

 

Το σκληρό δεξιό κόμμα, πολλοί το χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, «Εναλλακτική για τη Γερμανία» καταγράφει επιτυχίες στις περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη της τοπικής βουλής των γερμανικών κρατιδίων και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Χριστιανοδημοκράτες και την καγκελάριο Μέρκελ. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Η μεγάλη ένταση χαρακτήρισε την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής Δημητρίου Στούμπου κυρίως λόγω της άρνησης του μάρτυρα να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την οφσόρ εταιρεία με έδρα την Κύπρο η οποία έχει το 2,5% των μετοχών της εφημερίδας.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΜΑΝΤΑΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ

 

Κραυγή απόγνωσης από γιατρούς και εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην υπό πολιορκία πόλη Μαντάγια της Συρίας, που καθημερινά βλέπουν την απόγνωση.

ΠΩΣ Ο ΣΚΑΪ ΕΒΑΛΕ «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

 

Μπορεί το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου να αποτελεί τον κατεξοχήν σύμμαχο του Κυριάκου Μητσοτάκη και μεγαλύτερο πολέμιο της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου, ωστόσο η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ ήρθε να βάλει «φωτιά» στο Μοσχάτο και όχι στην Ηρώδου Αττικού.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

 

«Σημαντικές και κρίσιμες παράμετροι του σχεδίου Ανάν έχουν βελτιωθεί», διατείνεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Απαριθμώντας τα σημεία, στα οποία θεωρεί πως υπάρχει βελτίωση, είπε πως αυτά είναι τα εξής:

Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΡΕΣ

 

«Η Ευρώπη υποφέρει από ένα μετατραυματικό σύνδρομο στρες» είπε, μιλώντας στην ετήσια σύνοδο του think tank «Bruegel» ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«ΤΕΣΤ» ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Έτοιμη για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

AΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

 

Την αγορά και τοποθέτηση του αμερικανικού συστήματος Patriot αποφάσισε η κυβέρνηση της Πολωνίας, ως αντιστάθμισμα στα πυραυλικά συστήματα που έχει μετακινήσει στην περιοχή του Καλίνιγκραντ η Ρωσία, στη Βαλτική.