Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:

1.Σε ρυθμούς Ρίο... ξανά. 
Η αντίστροφη μέτρηση για τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ξεκίνησε. Το απόγευμα της Τετάρτης (00:05 ώρα Ελλάδας 8/9) στο Μαρακανά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Αγώνων.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

 

Η Τουρκία διαβουλεύεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης ενόψει των δικαστικών διώξεων για την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

 

Τρεις νεκρούς άφησε η φονική καταιγίδα στη Μεσσηνία: Φόβοι και για άλλα θύματα.Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και τεράστιες καταστροφές στη μισή Ελλάδα είναι ο τραγικός απολογισμός του πρώτου κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα για φέτος το φθινόπωρο. 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Το  θέμα "Γεωργίου" είναι, θα έλεγα χωρίς υπερβολή, το σπουδαιότερο ελληνικό, και θλίβομαι διότι υπάρχουν άτομα και ομάδες, που είτε προσποιούνται αδιαφορία, είτε καταβάλλουν καταδικαστέες προσπάθειες για τη συγκάλυψή του.

ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

Η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία είναι ανυπολόγιστη. Η χώρα των 24 εκατομμυρίων μετρά ανθρώπινες απώλειες, που – σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ– υπερβαίνουν τις 400.000, οι εκτοπισμένοι – εντός και εκτός χώρας– αγγίζουν τα 11,5 εκατ., περίπου 9 εκατ. διαβιούν σε συνθήκες ανέχειας.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΘ ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Μπορεί στο Μαξίμου να έχουν πάρει «φωτιά» μέσα στο Σαββατοκύριακο για την προετοιμασία της ατζέντας του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ, ωστόσο βαρύνουσας σημασίας θεωρείται για το κυβερνητικό επιτελείο και η ευρωμεσογειακή Σύνοδος της Παρασκευής κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η «ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΗ» ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ «ΖΕΣΤΑ» 800 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

 

Σημαντικό και χειροπιαστό όφελος επέφερε η χαλάρωση των capital controls στις ελληνικές τράπεζες, αφού μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα, περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ επέστρεψαν σε λογαριασμούς.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

 

Έτοιμος για χρήση είναι ο νέος τουρκικής κατασκευής και σχεδιασμού πύραυλος SOM.Ο πύραυλος SOM συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο στρατηγικών όπλων που έχει αναπτύξει η Τουρκία, αναφέρει η ιστοσελίδα TRT της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης.

ΚΑΤΑ 15 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

 

Η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες, δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΒΑΥΑΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Ο ηγέτης της Βαυαρίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς συντηρητικούς ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια "εξαιρετικά απειλητική" κατάσταση.