Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ

 

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν την επικύρωση της ιστορικής παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα που είχε υπογραφεί στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Η ΕΝΔΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

 

Τις 23 Αυγούστου 2016, μια μέρα πριν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, επισκέφθηκε την Άγκυρα ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης, όπως ονομάζεται επίσημα το αυτόνομο κουρδικό κράτος που λειτουργεί στο βόρειο Ιράκ, με συνταγματική κατοχύρωση από το 2005.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνταξιδεύει με τον Βασίλη Λεβέντη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συζητήσουν, υπό τη σκέπη του μεγάλου προστάτη, τα νέα σχέδια για το… κοινό πολιτικό τους μέλλον.

ΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ» ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Οι δικοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος έχουν πια εντατικοποιηθεί: από τις 23.08.2016 μέχρι τις 14.09.2016 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 7 συναντήσεις του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο Πρόεδρο του ψευδοκράτους Ακιντζί, ενώ λίγες ημέρες μετά, οι δύο ηγέτες θα παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 72 ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ

 

Υπάρχουν σαφείς συμφωνίες με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΠ

 

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας μελετά η κυβέρνηση. Πρόκειται για έναν φόρο που σχεδιάζεται να επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία με κλιμακωτούς συντελεστές.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε την Παρασκευή Κούρδους διαδηλωτές, κατοίκους της πόλης Κόμπανι στη βόρεια Συρία. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για την εισβολή του τουρκικού στρατού στα κουρδικά εδάφη της Συρίας, στην περιοχή της Κόμπανι, για την οικοδόμηση συνοριακού τείχους.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

 

Απεργούν με το «καλημέρα» οι δάσκαλοι αφού ελάχιστες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (στις 12 Σεπτεμβρίου) η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 15 του μηνός, αντιδρώντας στο νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

 

Την εμφάνισή του κάνει το επόμενο διάστημα ο ειδικός ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός αφού το μόνο που απομένει είναι το «ΟΚ» από τους δανειστές για να περιληφθεί από την κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα.

O ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Θολό «βλέπει» το μέλλον της Ευρωζώνης, την οποία επαινεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί στο μέλλον. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ρώσος πρόεδρος είπε:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

 

Η Διάσκεψη του Νότου στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, γίνεται με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των «νοτίων». Η διάσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει απευθύνει προσκλήσεις στους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου.