Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι ΗΠΑ κάνουν πιο «φτηνά» τα κράτη που άλλοτε ακριβοπλήρωναν.Σε όλες τις Σχολές Πολέμου διδάσκουμε ότι το πρώτο βήμα στη στρατηγική είναι η προσεκτική αξιολόγηση των στόχων.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Στην τελική ευθεία για τις τηλεοπτικές άδειες. Συνεχιζόταν ομαλά το βράδυ της Τετάρτης η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες με τα βλέμματα όλων να βρίσκονται στραμμένα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) στην Καλλιθέα, εν μέσω οργίου φημών.

ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΥΕΜΕΝΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 400 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ 2015

 

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βόμβες διασποράς το 2015, οι περισσότεροι στη Συρία, στην Υεμένη και στην Ουκρανία, χώρες οι οποίες δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη για την απαγόρευση του όπλου αυτού, ανακοίνωσε σήμερα μια διεθνής συμμαχία κατά των βομβών διασποράς.

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο πραγματοποίησαν πορεία στη Λευκωσία για την καταδίκη της τουρκικής επέμβασης στη Συρία και των επιθέσεων κατά του κουρδικού πληθυσμού της χώρας.

ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

«Μέχρι σήμερα συνέβαινε το εξής στην όμορφη, αλλά συχνά δυσνόητη για τους ξένους, ευρωπαϊκή χώρα. Οι βαρώνοι των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα εξυπηρετούσαν με τα κανάλια τους διαφορετικά συμφέροντα από την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών», γράφει η εφημερίδα Tageszeitung σε άρθρο με τίτλο «Το τέλος της διαπλοκής».

Η ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Η Ρωσία, μετά από εβδομάδα «αφωνίας», κάλεσε την Τετάρτη 31 Αυγούστου την Τουρκία να μην πλήττει δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας και αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης που είναι σύμμαχοι των κουρδικών πολιτοφυλακών.

ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης έντεκα νυν και πρώην υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατηγορούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ως συνέχεια της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα δημοτικά ταμεία.

ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΣ

 

«Κενό στην επικοινωνία με τους αρμόδιους» καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας του Δήμου Χίου, Γιώργος Καραμανής, αρμόδιος για τα θέματα διαχείρισης της διαμονής των μεταναστών και προσφύγων στο νησί.