Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Η ώρα της αλήθειας για τις τηλεοπτικές άδειες.Το πρώτο 24ωρο στη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξέρουμε πως θα διαγραφεί το τηλεοπτικό τοπίο.

ΤΟΥΣ 2.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ» ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

 

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την εμπορία ναρκωτικών στις Φιλιππίνες αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε πριν από δύο μήνες υποσχόμενος να εξαλείψει το λαθρεμπόριο ξεπέρασε τους 2.000, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αντίδοτο στην άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Δευτέρα που μας πέρασε.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Νέα, και μάλιστα πιο βαθιά κρίση είναι σε εξέλιξη στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που είναι σε εξέλιξη από τις 24 Αυγούστου, οπότε εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, μαζί με περίπου 2.000 Σύρους αντικαθεστωτικούς.

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;»

 

Αίσθηση προκάλεσε στον τουρκικό τύπο η δημόσια τοποθέτηση του κοινοβουλευτικό εκπροσώπου της τουρκικής αντιπολίτευσης, του τουρκικού Λαικού Κόμματος, Özgür Özel που δήλωσε «Tirkiye yi Kötü günler bekliyor» («Αναμένονται κακές μέρες για την Τουρκία»).

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

 

Κι άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν στη Λέσβο! Περίπου 5.000 είναι πλέον οι εγκλωβισμένοι που ζητούν άσυλο στη Λέσβο, αριθμός που ξεπερνά το 15% του συνόλου των κατοίκων την Μυτιλήνης.

ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ISIS

 

Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA μεταδίδει ότι πριν την τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, στις 24 Αυγούστου, προηγήθηκαν μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών και τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ώστε να παραδοθεί αμαχητί η πόλη Τζαραμπλούς.

ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ… ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 

Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας για ανέργους δημιουργούνται με το επίδομα εργασίας που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ GUARDIAN

 

Ο ΟΗΕ εκχώρησε συμβόλαια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε οργανισμούς ή άτομα που πρόσκεινται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να υλοποιήσει την ανθρωπιστική αποστολή του στη χώρα αυτή, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.