Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1). Η κούρσα των οκτώ.Στο αποκορύφωμά του φτάνει σήμερα Τρίτη η «κούρσα» για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

 

Μεταξύ αποτυπωμάτων (;) και νέων μαρτυριών οι έρευνες στην Αίγινα.Πριν καν διαπιστωθεί με βεβαιότητα ποιος ακριβώς ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε τουριστικό σκάφος στα ανοιχτά της Αίγινας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΖΗΤΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αποσυρθεί η Τουρκία από τη Συρία.Με κοινή τους ανακοίνωση τα δημοκρατικά, αριστερά και σοσιαλιστικά κουρδικά κόμματα της Συρίας καταγγέλλουν την τουρκική εισβολή στη χώρα τους.

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΑΜΑ

 

Αντάρτες κατέλαβαν τη Χαλφάγια, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην επαρχία Χάμα της βόρειας Συρίας, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των ανταρτών και μια ΜΚΟ σήμερα.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ 3ο ΓΥΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) αρνείται να απόσχει από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας Λαϊκού Κόμματος (PP) και Θιουδαδάνος, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τρίτο γύρο βουλευτικών εκλογών.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το πραξικόπημα στην Τουρκία άφησε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν ιδιαιτέρως. Όλοι συνομιλούν και συναλλάσσονται με τον Ερντογάν σαν να μη συνέβη τίποτα.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΚΤΩ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Αποδεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα - Απορρίφθηκε η εγγυητική επιστολή Βρυώνη επειδή βρίσκεται εκτός προδιαγραφών.

ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ

 

Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο γερμανών πολιτικών, τραπεζιτών και αναλυτών.

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Νέες απειλές εκτοξεύσει η Τουρκία, αυτή τη φορά στη Γερμανία και σε ό,τι σχετίζεται με την στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στην οποί η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορέψει να την επισκέπτονται Γερμανοί βουλευτές. 

«ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Με το θερμόμετρo στο «κόκκινο» μετά την τουρκική εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο, οι κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καταγγέλλει ότι οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μαχητών της κατά μήκος της μεθορίου με τη Συρία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία.

«ΤΑ MAILS ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ»

 

Στην πρώτη φάση αναθεώρησης του ελλείμματος, απόντος του κ. Γεωργίου (δεν είχε διοριστεί ακόμα στην ΕΛΣΤΑΤ), το ΔΝΤ με mail, το οποίο έστειλε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, ζήτησε να αναθεωρηθούν τα στατιστικά στοιχεία, ακόμα και αυτής της επιτροπής που είχε συγκροτήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.