Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο «ΧΑΤΣΙΚΟ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Το μικρόσωμο κόκερ σπάνιελ στέκει ακούραστος φρουρός δίπλα στο φέρετρο, σύμβολο αφοσίωσης και πίστης.

ΚΑΙ «STRESS TEST» ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ FRONTEX

 

Η Ελλάδα συμφώνησε να συμμετάσχει - Θα αναδεικνύονται τα αδύναμα σημεία φύλαξης. Ο διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίτσε Λετζέρι, σχεδιάζει την καθιέρωση ενός τεστ αντοχής (stress test) για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης κατά τα πρότυπα των τραπεζών.

ΑΚΟΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ;

 

Το καίριο ερώτημα που πλανάται πάντοτε είναι ποιος κυβερνά τον κόσμο και βέβαια αυτόν τον τόπο. Η απάντηση είναι οι αγορές με τα ανά χώρα ενεργούμενά τους.

ΜΙΛΑ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑ «ΑΝΕΦΙΚΤΑ» ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως η προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς - «να μην μείνει ούτε ένας στρατιώτης και να τερματιστούν εξολοκλήρου οι εγγυήσεις» - δεν βοηθά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

ΤΟ PKK ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ISIS ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο Μουράτ Καραγιλάν, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του PKK σε συνέντευξή του μίλησε για την τουρκική εισβολή στη Συρία, εξηγώντας ότι  η Άγκυρα συμφώνησε με τον ISIS για την Τζαραμπλούς και δεν υπήρξε καμία μάχη. Προειδοποιεί για δύο γεγονότα που κατά τη γνώμη του έρχονται:

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 70.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το νέο ασφαλιστικό και κυρίως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2017, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, οδηγούν σε λύσεις ανάγκης εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

BREXIT ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΜΕΙ

 

Η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι θα αιτηθεί την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του βρετανικού κοινοβουλίου, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2017 Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ

 

Μετά την άνοιξη του 2017 αναμένεται η Άγκελα Μέρκελ να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΝ ΒΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

  

Έπειτα από συνομιλίες που κράτησαν 10 και πλέον ώρες στη Γενεύη για το συριακό χάος, οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέγραψαν μεν κάποια πρόοδο με στόχο την παύση των εχθροπραξιών, όμως ο στόχος παρέμεινε άπιαστος.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

«Θερμό» επεισόδιο απειλήθηκε προ δύο ημερών στη Μεσόγειο. Το σκάφος αναγκάσθηκε να αποχωρήσει μετά τις τουρκικές προειδοποιήσεις που εξέπεμψαν οι Τούρκοι από τη φρεγάτα.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 'ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ' ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το τουρκικό φιλοκυβερνητικό πρακτορείο δεν ανέφερε αν η επίθεση έγινε από το πυροβολικό ή πολεμικά αεροσκάφη και ποιες ομάδες ήταν στο στόχαστρο. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για πλήγμα στα νότια της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία από το Ισλαμικό Κράτος πέρασε την Τετάρτη στα χέρια των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.