Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

Κορυφαίο γεωπολιτικό σφάλμα αν εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ τους Κούρδους. Η απόλυτη ρευστότητα κυριαρχεί στο συριακό θέατρο επιχειρήσεων καθώς όλοι σχεδόν μάχονται με όλους.

ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 

Τι σηματοδοτεί η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.Το γεωπολιτικό θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τον ημιπαράφρονα Ερντογάν.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

 

Σε ύφεση βρίσκεται η νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη βόρεια Χίου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Σιδηρούντα.

ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΑ

 

Κάθε μέρα που περνάει η Ελλάδα και η δημόσια σφαίρα της μετατρέπονται σε ένα αχανές Συριζιστάν. Οτιδήποτε συμβαίνει, άσχετο με την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, ευχάριστο ή δυσάρεστο, εμβαπτίζεται στην κολυμπήθρα της σαχλής και ανώδυνης κριτικής στην κυβέρνηση Τσίπρα. Κερδίζει η Κατερίνα Στεφανίδη χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επιστρέφει θριαμβευτικά στη πατρίδα;

ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΤΙ «ΚΟΦΤΗ»

 

Σχέδιο για επιβάρυνση 1 με 2 τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Ο ΛΑΒΡΟΦ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 

Μόνον οι δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας με τη συναίνεση των αρχών της χώρας, επισήμανε αργά χθες το βράδυ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

HΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΤΟ ΑΜΑΤΡΙΤΣΕ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ

 

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο Αματρίτσε, το οποίο έχει ισοπεδωθεί σχεδόν ολόκληρο έπειτα από τα φονικά 6 Ρίχτερ της περασμένης Τετάρτης, γνώριζε το πόσο κινδύνευε η περιοχή σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το φάντασμα της ισλαμοφοβίας απλώνεται πάνω από την Ευρώπη, με νέα έρευνα να δείχνει ότι 4 στους 5 Γερμανούς πολίτες τάσσονται κατά της πλήρους κάλυψης των μουσουλμάνων γυναικών σε δημόσιους χώρους.

ΒΑΣΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 560 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

 

Τη χορήγηση ενός βασικού εισοδήματος το οποίο θα αγγίζει τα 560 ευρώ και θα είναι αφορολόγητα ετοιμάζεται να χορηγήσει πειραματικά η Φινλανδία, με στόχο από τη μια να προστατεύσει τα δημόσια οικονομικά και από την άλλη ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να καταφέρουν να μπουν στην αγορά εργασίας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο Χαλέπι της Συρίας συμφώνησαν οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα θέματα ασφαλείας στην Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Επίτροπος της χώρας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στα καινούργια γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς.