Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί για το Κυπριακό και μια σειρά από ζητήματα. Μία σειρά από συναντήσεις με τον πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί θα έχει από σήμερα Τρίτη, ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίες και θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του Κυπριακού.

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

 
Ένα κείμενο από τα παλιά που λέει πάρα πολλά
 
Επικίνδυνη η βίαιη άνοδος του Ισλαμισμού σε όλο τον κόσμο. Απειλή για την ανθρωπότητα! Σήμα κινδύνου από την Αμερικανική επιτροπή για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ 328,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Tο χρέος της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 328,3 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου από 321 δισ. στο τέλος Μαρτίου ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ενισχύθηκαν το ίδιο διάστημα σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΝΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΜΕΡΚΕΛ, ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ:Σε μια «μίνι σύνοδο Κορυφής» οι ηγέτες της Γερμανίας της Γαλλίας και της Ιταλίας, συναντήθηκαν στο αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε, ανήσυχοι για το μέλλον της Ευρώπης, προσδοκώντας για μια «νέα αρχή»

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;


Σε άρθρο γνώμης που φιλοξενεί ο Euractiv, υπό τον τίτλο «Και το Πατριαρχείο θα βάλει στο στόχαστρο η Άγκυρα;», ο Αμερικανός πρώην διπλωμάτης Άρθουρ Χιούζ θέτει το ερώτημα εάν η Τουρκία σχεδιάζει να «βάλει στο στόχαστρο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ή θα επιχειρήσει να τον πάρει με το μέρος του».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ;

 

Θυμάστε τον πανικό που προσπάθησαν να σπείρουν στον απλό κόσμο οι θιασώτες του ευρώ στις παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. "Θα καταντήσουμε Ζιμπάμπουε...", έλεγαν και ξαναέλεγαν.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Τρύπα» 100 εκατ. ευρώ στις εισπράξεις από τον Τουρισμό, κατέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδας κι αν αυτή η εικόνα δεν έχει αλλάξει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τότε ο Α. Τσίπρας μάλλον θα χάσει το στοίχημα που έδωσε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για καλλίτερη τουριστική χρονιά σε σχέση με πέρσι, ενώ θα δοκιμαστεί και η δυναμική ανάκαμψης του ΑΕΠ στο γ΄ 3μηνο.

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ανέκαθεν ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολιτικούς αρχηγούς να επισκεφθούν την έκθεση και να ανακοινώσουν ή να εξαγγείλουν μέτρα οικονομικού περιεχομένου ή να κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις.

ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα τη διεξαγωγή «στις αρχές Σεπτεμβρίου» στην Ελλάδα μιας «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

EΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Στην ελληνική οικονομική κρίση επανέρχεται το διεθνές πρακτορείο, CNBC, σχολιάζοντας ότι με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στην Ευρώπη, το προσφυγικό, την επιβράδυνση της οικονομίας και τις πολιτικές αναταραχές μετά το Brexit, το ελληνικό ζήτημα έχει ξεχαστεί αλλά συνεχίζει να υπάρχει.

Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΛΙΓΩΝ ΕΥΡΩ

 

Με επιθετική πολιτική σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τους δανειστές, ο Υπουργός Εργασίας, το φθινόπωρο, όταν ανοίξει το μέτωπο του εργασιακού, προβάλλοντας ως επιχείρημα την γενικευμένη απορρύθμιση που επικρατεί στην αγορά εργασίας  αλλά και το κοινό μέτωπο των κοινωνικών εταίρων ,το οποίο  ωστόσο φαίνεται ότι έχει διαρραγεί.