Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1. Οργή κατά Ερντογάν μετά τον αιματοβαμμένο γάμο. 
Η βομβιστική επίθεση σε γαμήλια τελετή σε κουρδική συνοικία στο Γκάζιαντεπ της Τουρκίας δεν είναι η πλέον πολύνεκρη, είναι αυτή όμως που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Νέους διαδρόμους για να φτάσουν στην Ευρώπη βρίσκουν οι πρόσφυγες. Προβληματισμός στην Ελλάδα. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία όπως φαίνεται αυξάνονται και πάλι οι προσφυγικές ροές.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

Σε μια ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη φάση έχουν εισέλθει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς οι εντάσεις πλέον μάλλον θα είναι συχνές, με την Αθήνα να εύχεται αυτό το κλίμα να περιορισθεί απλώς στην ανταλλαγή ανακοινώσεων και να μην μεταφερθεί στο Αιγαίο και στο μεταναστευτικό.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Την καγκελάριο Μέρκελ και το πρόεδρο Ολάντ υποδέχεται το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι για να συντονίσουν τα επόμενα βήματα μετά το Brexit. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο κοντά στο νησί Βεντοτένε.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Η σύντομη δημοκρατική περίοδος της Τουρκίας τελειώνει. Η άνοδος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (ΑΚΡ) το 2002 σηματοδότησε την κατάρρευση της στρατιωτικοποιημένης κοσμικής δημοκρατίας που δημιουργήθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με την Ευρώπη να είναι αντιμέτωπη με κρίσεις, όπως το προσφυγικό, η οικονομική επιβράδυνση, η πολιτική αποσύνθεση μετά την ψηφοφορία για το Brexit είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι η Ελλάδα κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα το περασμένο καλοκαίρι, επισημαίνει σε εκτενές δημοσίευμά του το CNBC.

20 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛ ΣΕΜΠΑΜΠ

 

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν βομβιστές αυτοκτονίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ

 

«Ξεχάστε τις εκλογές. Θα είμαι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα στις αγορές αλλά και θα τη βγάλει από το Μνημόνιο, πριν η χώρα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε στενούς συνεργάτες του τελειώνοντας μία και καλή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Εναλλακτικές στρατηγικές εκπομπής αναζητούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν ως σήμερα και δεν θα λάβουν άδεια.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΡΕΝΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Την Αθήνα θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο Mατέο Ρέντσι, όπως γράφει σε κυριακάτικό του άρθρο ο ιδρυτής της εφημερίδας La Repubblica, Εουτζένιο Σκάλφαρι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Απόλυτη «συσκότιση» έχει «πέσει» σχετικά με την εισβολή από το τουρκικό έδαφος μισθοφόρων του Ερντογάν στη βορειοδυτική Συρία, που αποσκοπεί στην κατάληψη της ελεγχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλης Τζαραμπλούς, που βρίσκεται χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη, ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.