Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 «Παράλογος εκβιασμός» ή «ιστορική ευθύνη»;Το κατά πόσο η Γερμανία οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με 270 δισ. ευρώ για τα εγκλήματα των Ναζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εξετάζει το δίκτυο RT.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

 

Εν μέσω θέρους, κι η Ελλάδα βιώνει μία αφόρητη μνημονιακή κατοχή και καταστροφή, καταγράφονται γεγονότα τα οποία χαρακτηρίζονται ως ύψιστης σπουδαιότητας για την γεωπολιτική τάξη πραγμάτων στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Ουκρανίας και Ιράν.

Ο 5ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ

 

Ο πεντάχρονος Ομράν, το αγοράκι που βγήκε ζωντανό από την κόλαση αεροπορικού βομβαρδισμού στο Χαλέπι, βρήκε ξανά καταφύγιο στη ζεστή αγκαλιά των γονιών του.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αν τα likes σταματούσαν τον πόλεμο. Η φωτογραφία του σαστισμένου, τραυματισμένου και καλυμμένου με αίματα 5χρονου Omran Daqneesh μέσα στο ασθενοφόρο λίγα μόλις λεπτά αφού κατάφερε να βγει ζωντανός από τα ερείπια ενός ακόμη κτιρίου που βομβαρδίστηκε στο Χαλέπι, ήταν το πρώτο θέμα στη διεθνή ειδησεογραφία.

ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ H ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Όπως είναι γνωστό, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί την κοιτίδα του Ισλάμ και μάλιστα του Σουνιτικού Ουαχαμπισμού, καθώς εκεί βρίσκεται η πόλις Μέκκα, που γεννήθηκε ο προφήτης Μωάμεθ και η πόλις Μεδίνα, στην οποία και τάφηκε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση. 

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε  την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον ενός φυλακίου της τροχαίας έξω από τη Μόσχα μία ημέρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δυο δράστες σκοτώθηκαν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

 

Όσο ποτέ άλλοτε προβάλλει επείγουσα και ζωτική η ανάγκη προσαρμογής της χώρας και των θεσμών της στο ευρωπαϊκό κοινωνικο-φιλελεύθερο μοντέλο. Στην Ελλάδα του 2016, 42 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όλα δείχνουν ότι καταρρέει το τελευταίο σοσιαλιστικό οικονομικό σύστημα της Ευρώπης –εξαιρουμένης της Ρωσίας του Βλαδίμηρου Πούτιν.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στο Λονδίνο θα αρχίσουν να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας από τη Βρετανία αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Brexit, γράφει η εφημερίδα Independent, επικαλούμενη τους διευθύνοντες συμβούλους τεσσάρων μεγάλων επιχειρήσεων.

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος και να κινητοποιηθούν εκ νέου οι ένοπλες δυνάμεις εάν επιδεινωθούν οι συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Πέμπτης. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας και η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την προσφυγική κρίση.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οι περιβόητοι Γκερίλας (Πεσμεργκά ονομάζονται οι Κούρδοι μαχητές στο Ιράκ και στο Ιράν), ανάρτησαν νέο βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube από τον εορτασμό της 32ης επετείου της 15ης Αυγούστου, της ημέρας που ξεκίνησε η κουρδική αντίσταση.

Η ΚΙΝΗΣΗ «ΜΑΤ» ΤΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΝΔ

 

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στο άδειασμα του Κώστα Καραμανλή με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.