Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1). Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιαννιώτης.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε τελικά ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης.

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ήδη από τα πρώτα χρόνια του πολέμου η μάχη του Χαλεπιού είχε χαρακτηριστεί ομοφώνως από τους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις ως «η μητέρα των μαχών» του εμφυλίου πολέμου και μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που μαίνεται έχει παραλληλιστεί από ειδικούς, αλλά και από επίσημα χείλη, με την πολιορκία του Λένινγκραντ και του Στάλινγκραντ.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΟΗΕ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

 

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν προειδοποίησε ότι το Χαλέπι στη Συρία αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη «ανθρωπιστική καταστροφή» και προέτρεψε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να έλθουν σύντομα σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην πόλη και αλλού στη χώρα.

ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Οι Χριστιανοί  είναι γνωστό πως αποτελούν  στόχο τζιχαντιστών και αντιεξουσιαστών. Στη Γαλλία τζιχαντιστές δολοφόνησαν γέροντα ιερέα, κόβοντάς του το λαιμό.

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Ένα βήμα πιο βαθιά στο χάος φέρνει την περίπλοκη συριακή κρίση η κίνηση της Ρωσίας να εμπλακεί στρατιωτικά, ξεκινώντας επιδρομές στη Συρία προς υποστήριξη του Άσαντ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΕΠ

 

Το Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία του τα Κέντρα Κοινότητας, τα νέα ΚΕΠ που θα απευθύνονται πρωτίστως σε οικονομικά αδύναμους, σε 245 δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Διευθυντές επενδυτικών ταμείων, μερικοί από τους οποίους είχαν δανείσει χρήματα στην Αθήνα κατά την προσπάθειά της να βγει στις αγορές πριν από δύο χρόνια, σκέπτονται να αγοράσουν άλλο ένα ομόλογο το οποίο η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει το ερχόμενο καλοκαίρι με στόχο να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΥΡΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 

Για διακίνηση παράτυπων μεταναστών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού και Αερολιμένα Ρόδου, ένας 43χρονος και μια 18χρονη, υπήκοοι Συρίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις παράτυποι μετανάστες από τη Συρία.

Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΪΡΛΑΝΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

 

Ο μη κερδοσκοπικός δημόσιος οργανισμός της Βορείου Ιρλανδίας NI-CO Ltd ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας για την ολοκλήρωση της ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης και τη δημιουργία εντός του 2017, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το euro2day.gr.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΠΙΕΖΕΙ» ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ

 

Για το ζήτημα της έκδοσης στην Τουρκία του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν συζήτησαν τηλεφωνικώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι.

Η ΚΙΝΑ «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ» ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η Κίνα επιθυμεί στενότερες στρατιωτικές σχέσεις με τη Συρία, ανέφεραν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου, στη διάρκεια σπάνιας επίσκεψης στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της Μέσης Ανατολής.