Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ AMIN HOTEIT ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η μάχη για την απελευθέρωση του Χαλεπιού ξεσκέπασε όλα τα ψεύδη σας Ερωτηθείς στις 6 Αυγούστου για το τι συνέβαινε στο Χαλέπι, ο στρατηγός Amin Hoteit περιέγραψε μια κατάσταση την οποία συνοψίσουμε στις παρακάτω λίγες γραμμές:

OI ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

 

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, και τον κάλεσε να κάνει αυτό που του αναλογεί για να αποφευχθούν οι εντάσεις με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ISIS ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΟ

 

Κούρδοι και Άραβες μαχητές ανακοίνωσαν πως έχουν απελευθερώσει την πόλη του Μανμπίζ στη βόρεια Συρία από τις δυνάμεις του ISIS, αποκόπτοντας τη δίοδό του προς την Ευρώπη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

 

Κάθε απόπειρα βιαίας ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβερνήσεως είναι καταδικαστέα. Όμως τα γεγονότα στην Τουρκία πρέπει να μας προβληματίσουν ευρύτερα δεδομένης της μόνιμης τουρκικής επιθετικότητας.

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ

 

Είναι πλέον φανερό ότι ζούμε σε έναν κόσμο τον οποίο δεν καταλαβαίνουμε. Γιατί καθημερινά ξυπνάμε με τον φόβο ότι κάτι κακό έχει συμβεί ενώ εμείς κοιμόμαστε, είχαμε πάει για βόλτα, ή πίναμε καφέ. Ακόμα χειρότερο, να φοβόμαστε ότι κάτι κακό θα συμβεί σε εμάς τους ίδιους ενώ συνεχίζουμε αμέριμνοι την καθημερινή μας ρουτίνα.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΟΠΛΟ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Τον Ιανουάριο του 2015, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο σύντροφός της κ. Δρίτσας, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι οι έννοιες έθνος, πατρίδα, Ελληνισμός, Ελλάδα και σύνορα είναι ταυτισμένες με τον εθνικισμό χρησιμοποίησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «όπλο» για να γκρεμιστούν τα προαναφερθέντα... εθνικιστικά στερεότυπα.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΚΥΝΙΣΜΟΣ;

 

Αλεξιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυταπάτες και είπε και υπερβολές…Την διαβεβαίωση ότι η πλειονότητα των φορολογουμένων θα κληθεί σε λίγες μέρες να πληρώσει ίδιο ή χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι, και όχι αυξημένο, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξη του.

ΓΚΙΟΥΛΕΝ: ΑΝ ΚΡΙΘΩ ΕΝΟΧΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο αυτοεξόριστος μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν ζητά να κριθεί για την εμπλοκή του στο πραξικόπημα από ανεξάρτητο σώμα, την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ βλέπει θετικά σημάδια για την έκδοσή του.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Σε ύψιστη ετοιμότητα έθεσε χθες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του κοντά στην Κριμαία και την ανατολική επαρχία Ντονμπάς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, καθώς η ένταση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου συνεχίζει να κλιμακώνεται, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται γι' αυτό.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του γιατρού Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, μέλος της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κουρδικού PYD από τη Ροζάβα της Συρίας, ο οποίος ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν την πόλη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος.

ΝΕΟΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΤΕΝΙΣ ΜΠΟΤΜΑΝ

 

Ο ολλανδός κ. Dennis Botman διορίστηκε ως νέος μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στέλεχος του Ταμείου. Η θητεία του κ. Botman ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ αντικαθιστά τον κ. Wes McGrew που επιστρέφει στα κεντρικά του ΔΝΤ στα τέλη της τριετής του θητείας στη χώρα.

ΜΟΣΧΑ ΑΓΚΥΡΑ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΣΤΗΝΟΥΝ «ΑΞΟΝΑ» ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ

 

Η επιτομή των περίπλοκων σχέσεων μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιγράφεται ίσως καλύτερα από το γεύμα που είχαν προ ημερών στην Αγία Πετρούπολη οι δύο ηγέτες με τα πιάτα πάνω στο τραπέζι να φέρουν δύο ζωγραφισμένα χέρια που σφίγγουν το ένα το άλλο.