Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Οξύνονται τα πνεύματα μεταξύ Ουκρανίας–Ρωσίας.Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες Πέμπτη ότι έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στην Κριμαία και στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΡΑΜΠ - ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Διεφθαρμένα τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ.Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε χθες να θέσει ηθικά ερωτήματα για τη Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, ασκώντας κριτική για την παρουσία του πατέρα του οπλοφόρου της αιματηρής επίθεσης στο Ορλάντο σε μια προεκλογική της ομιλία.

ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Προσφυγικό-Μεταναστευτικό:Οι πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό και οι προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε. -Τουρκίας του περασμένου Μαρτίου δεν έχουν θεωρητικό μόνο χαρακτήρα:

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Αυστηρό μήνυμα στον Ρ.Τ. Ερντογάν, να εγκαταλείψει την εμπρηστική ρητορική και τις θεωρίες συνωμοσίας έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις νέες κατηγορίες που απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος στις ΗΠΑ για την υπόθεση του πραξικοπήματος και με αφορμή τη μη έκδοση του Φ. Γκιουλέν.

ΕΞΑΫΛΩΣΗΣ ΠΟΡΕΙΑ

 

Με τα ανακυκλωμένα πολιτικά και οικονομικά “υλικά” δουλειά πλέον δεν γίνεται. Ο αριθμός των αρνητικών γεγονότων στην Ελλάδα αυξάνει σε πυκνότητα και ένταση καθημερινά. Μερικοί το λένε σύστημα “πλημμύρα”, που αυτή τη φορά όμως θα είναι “Νιαγάρας”. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Από το 2011 που ο τότε υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, θέτοντας των εξωπραγματικό στόχο των €50 δις εσόδων για το δημόσιο, εκτυλίσσεται ένας διαρκής πόλεμος μεταξύ όσων είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων κι όσων είναι κατά.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Οι ουκρανικές δυνάμεις στα σύνορα με την Κριμαία, καθώς και στα ανατολικά της χώρας έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή, εν μέσω της έντασης με τη Ρωσία.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

 

Με τους πολίτες να έχουν γονατίσει από τους φόρους, τους συνταξιούχους να βλέπουν τις συντάξεις τους κομμένες μέρα με την ημέρα και τις επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτα κατά εκατοντάδες. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

 

Υψηλός είναι ο κίνδυνος μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στο γερμανικό έδαφος σύμφωνα με όσα δήλωσε στο BBC ο υποδιευθυντής των βαυαρικών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάνφρεντ Χάουζερ.

ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ POS

 

Η ιστορία με τα τερματικά πιστωτικών και χρεωστικών καρτών (POS) που εκκαθάριζαν τις εισπράξεις επιχειρήσεων σε τράπεζες του εξωτερικού ήταν γνωστή σε όλη την αγορά της Ρόδου.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ 15.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

 

Ανοιχτό σε αιτήσεις παραμένει το πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 ανέργων του ΟΑΕΔ και αφορά άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

«Η σκιά του Ερντογάν πάνω από τη συμφωνία για την Κύπρο», είναι ο τίτλος ανάλυσης για την πορεία του Κυπριακού που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα Politico, η οποία σημειώνει ότι «η αναστάτωση στην Άγκυρα συμπίπτει με την τελική ώθηση προς συμφωνία επανένωσης». 

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.