Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Πειθαρχικές διώξεις κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση της Siemens. Πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

 

Ο διχασμός στο εσωτερικό της Ε.Ε. απειλεί την Παγκόσμια Στρατηγική της.Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση "βυθιζόταν" στο πρώτο "σοκ" από την απόφαση της Βρετανίας για Brexit, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Federica Mogherini, προχωρούσε στα αποκαλυπτήρια της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ε.Ε. (EU Global Strategy).

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΑΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γερμανία και Τουρκία οι πρωταγωνιστές του μεταναστευτικού με θεατή την Ελλάδα. Το θέμα του μεταναστευτικού ανοίγει ξανά από πλευράς Τουρκίας και ήδη η Ελλάδα δέχεται νέες ροές καθημερινά με αυξητικό ρυθμό. Το θέμα της ελεύθερης παροχής visa ταξιδιού για Τούρκους στην Ευρώπη είναι φυσικά μόνο μια πτυχή του θέματος.

ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ «8» ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Αυξάνονται συνεχώς τα μέτωπα που ανοίγουν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ

 

Η μυστική διπλωματία που έφερε κοντά Ρωσία. Το παρασκήνιο που οδήγησε στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Ο επιχειρηματίας πρώην υπουργός και το «παιχνίδι» με τις λέξεις.

ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ 45.000 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ISIS

 

Περίπου 45.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και στη Συρία αφότου ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών άρχισε την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών πριν από δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός αντιστράτηγος Σον Μακφάρλαντ (Sean MacFarland).

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;

 

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση βάσισε την επιβίωσή της στην στρατηγική του "κερδίζω χρόνο και όπου βγει". Σπεκουλάροντας με το θυμικό μίας κοινωνίας θυμωμένης και εξουθενωμένης από τα δεινά των προηγούμενων χρόνων.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟ MEGA

 

Εκτός του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας βρέθηκε το MEGA, όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

 

Στις 18 Αυγούστου θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Taxisnet.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω του προσφυγικού, καθώς οι ροές μεταναστών και προσφύγων ολοένα και αυξάνονται, με αποτέλεσμα να επικρατεί και πάλι το αδιαχώρητο στα νησιά.

ΑΘΩΟ (ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ) ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

 

«Είναι εγκληματίας πολέμου», «προκάλεσε γενοκτονία στη Βοσνία», «είναι φονιάς, είναι ο χασάπης των Βαλκανίων».

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΙΤΑΛΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

 

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε ότι αυξάνονται συνεχώς οι μετανάστες σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Ελβετία, ενώ απαίτησε από τις ελβετικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας Ζάβεντεμ, στο οποίο εξαπέλυσαν φονική επίθεση τζιχαντιστές.

ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Την άντληση ποσού 1,138 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70% και το ζητούμενο ποσόν (875 εκατ. ευρώ) υπερκαλύφθηκε κατά 1,3 φορές.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 

Μπαίνει εμπρός ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB, καθώς εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η πρόσκληση «για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών βάσει των κατευθυντήριων γραμμών για τη διαχείριση και κατανομή δυναμικότητας επί του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας,IGB».