Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).To χρυσό μετάλλιο στο Ρίο κατέκτησε στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής στα 25 μέτρα πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ο οποίος σε ανακοίνωσή του καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες της, για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

 

Ο κίνδυνος μίας ανοιχτής σύγκρουσης στην Ευρώπη είναι υψηλότερος απ' ότι ήταν επί χρόνια και η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι λήξης.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

 

Για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου τριών βδομάδων έφθασαν στην Κύπρο Σύροι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Μανσούρας ανάμεσα στον τουρκικό θύλακα των Κοκκίνων και στο ελληνοκυπριακό χωριό Κάτω Πύργος Τυλληρίας , στην επαρχία Πάφου.

ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

 

Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι και θα συνεχίσει να είναι το απόλυτο γεωπολιτικό σημείο ανάφλεξης του 21ου αιώνα – πολύ σημαντικότερη από τη Μέση Ανατολή ή τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται για μια ακόμη φορά κυβέρνηση στην προσπάθεια της να χειριστεί τις προσφυγικές ροές αφού οι εξελίξεις στην Τουρκία και οι σχέσεις της με την ΕΕ καθιστούν σαφές πως η συμφωνία βρίσκεται στον αέρα.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ

 

Έμμεσες απειλές στις ΗΠΑ ότι μπορεί σε λίγο διάστημα να είναι μισητές από τους Τούρκους έστειλε το πρωί της Τρίτης ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΠ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ COSCO

 

Στον έλεγχο της Cosco περνά σήμερα το 51% του ΟΛΠ ενώ παράλληλα γίνεται και η καταβολή του τιμήματος των 280.500.000 ευρώ. Οι Κινέζοι θα καταβάλλουν άλλα 88 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του υπολοίπου 16%.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η DEUTSCHE BANK

 

Παλαιότερα οι τραπεζίτες έκλειναν μεγάλες συμφωνίες διά χειραψίας, ο λόγος τους ήταν συμβόλαιο. Οι δουλειές βασίζονταν κυρίως στις προσωπικές επαφές και όχι στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου.

ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ;

 

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να ακυρώσουν την επιβολή προστίμων στην Ισπανία και την Πορτογαλία για δημοσιονομικές παρεκκλίσεις και να θέσουν νέες κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου οι χώρες αυτές να μειώσουν τα υπερβολικά τους ελλείμματα, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ

 

Τοπική πηγή από την επαρχία Κιρκούκ του Ιράκ μετέδωσε τη Δευτέρα ότι ένας αριθμός τζιχαντιστών οπλαρχηγών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ!

 

Τα έχει καταφέρει τόσο καλά ως πρωθυπουργός που πιστεύει ότι μπορεί να προσθέσει άλλον έναν τίτλο δίπλα στο όνομα του (εκτός από τα  κοσμητικά επίθετα που τον "λούζουν" οι Έλληνες).  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει μπρος να γίνει...εθνάρχης!