Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Το μήνυμα Τσίπρα προς την ΕΕ για το χρέος Σαφές μήνυμα προς την ΕΕ αναφορικά με το ελληνικό χρέος έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου όπου αποφασίστηκε η διαγραφή του 60% του γερμανικού χρέους.

ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

 

Τα κάτωθι ερωτήματα απευθύνονται σε όσους δεν διαθέτουν οποιαδήποτε εξειδικευμένη γνώση επί του θέματος, αλλά γνωρίζουν έστω κάποια βασικά μέρη της όλης υπόθεσης. Δίδονται σε ορισμένα σημεία και απαντήσεις.

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντά σήμερα Τρίτη τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν βελτίωση των μέχρι σχετικά πρόσφατα τεταμένων σχέσεών τους.

Η ΜΕΓΑΛΗ "ΜΠΙΖΝΑ" ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

 

Το μεταναστευτικό ή προσφυγικό αντιμετωπίζεται για κάποιους περίεργους -και μη ξεκάθαρους- λόγους ως κάτι πολιτικό και ανθρωπιστικό και όχι σαν κάτι που εκφράζει ανθρώπινες ανάγκες από την αυγή της ύπαρξης της ανθρωπότητας. Είναι καταπληκτικό το πως σκόπιμα ή αθέλητα, η ανθρωπότητα σήμερα αγνοεί η διαστρέφει την ιστορία της και τις καταβολές της.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ

 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι ανεκπλήρωτες οφειλές ιδιωτών είτε έναντι των τραπεζών είτε έναντι του δημοσίου δεν παύουν να αυξάνονται. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπερβαίνουν ήδη τα 95 δισεκατομμύρια, αλλά και οι ανεκπλήρωτες οφειλές προς το δημόσιο το ανάλογο συνολικό ποσό.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Λίγο πριν τις διακοπές (που για το blog ξεκινούν από την Παρασκευή) και εν όψει της νέας πολιτικής χρονιάς που κατά τα συνηθισμένα αρχίζει τον Σεπτέμβρη, ας κάνουμε μία σούμα της χρονιάς (πολιτικής πάντα) που πέρασε.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;

 

Η ανάσυρση του «σκανδάλου» της ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε από τις κρυψώνες τους κάποιους Καραμανλικούς, όμως πυροδότησε και μία συνωμοσιολογία. Υπάρχει συνωμοσία και ποιοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτήν; Ή μήπως πρόκειται για καλλιέργεια κλίματος;

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ

 

H «Aραβική Άνοιξη, προετοιμάστηκε χρόνια πριν και στο σχέδιο ήταν να βάλουν ΚΑΙ την Μουσουλμανική Αδελφότητα αφού πρώτα φρόντισαν να εισάγουν τον όρο για τον μέσο πολίτη του «Πολιτικού Ισλάμ».

ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ Η ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

 

Έτοιμη να επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, με πληροφορίες που προέρχονται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επειδή η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν από το να καθιερώσει τα 12 μίλια εθνικά χωρικά ύδατα.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΟΙ ΡΕΜΠΟΥΠΛΙΚΑΝΟΙ

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι που αισθάνονται απογοητευμένοι με τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον υποψήφιο του κόμματος τους για τις προεδρικές εκλογές σχεδιάζουν να προτείνουν έναν εναλλακτικό συντηρητικό υποψήφιο, τον Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αξιωματούχο της CIA, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις ψυχικές παθήσεις όπως η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη και το μετατραυματικό στρες.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΕΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

 

Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.