Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Και τα χρέη τραβούν την ανηφόρα.Αύξηση 1,223 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Νέο βίντεο τρόμου και απειλών έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο προειδοποιούν με επιθέσεις για μία ακόμα φορά τη Γαλλία.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ 12 ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ

 

Η Βραζιλία πρόκειται να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην ιστορία της, όμως δεν είναι όλοι οι πολίτες το ίδιο ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΛΑΘΟΣ;

 

Κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια, καθώς η Δυτική Ευρώπη έχει πληγεί από απανωτές ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις, η Γερμανία έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό την βία. Αλλά η προσφυγική κρίση και η άνοδος του Ισλαμικού Κράτους (ή ISIS) φαίνεται να έχουν διακόψει την καλή τύχη της Γερμανίας.

Η ΑΘΛΙΑ ΨΕΥΤΟΕΛΙΤ

 

Η διεθνής οικονομία αλλάζει. Σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα δε στους παραδοσιακούς συντελεστές της παραγωγής πλούτου και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Κορυφαίοι οικονομολόγοι και παρατηρητές των εξελίξεων κάνουν λόγο για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που αυτή την φορά είναι ψηφιακή.

ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

 

Το γιγαντιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου «ΖΟΡ» θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει Αίγυπτο και Ισραήλ πιο κοντά. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του  στο Bloomberg Businessweek ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής ENI, Κλαούντιο Ντεσκάλζι.

ΜΕΓΕΘΥΝΕΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΝΔ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ «ΠΑΡΟΥ»

 

Η αρχική αντιμετώπιση από την ηγεσία της ΝΔ των προτάσεων του Πρωθυπουργού για τη Συνταγματική αναθεώρηση ήταν απολύτως αντίστοιχη με την στείρα αρνητική στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του εκλογικού Νόμου στη Βουλή.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ YENI SAFAK

 

Ακόμη ένα σενάριο γύρω από τη φερόμενη απόπειρα κατάρριψης του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Yeni Safak.

ΟΙ ΕΞΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Πρόκειται, για 146.000 εργαζόμενους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες και μπορούν, αξιοποιώντας διατάξεις του πρόσφατου νόμου, να εξασφαλίσουν προσαύξηση στον βασικό κορμό της σύνταξής τους.

ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΔΥΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

 

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε δύο ιδιαίτερα γνωστούς τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) την Πέμπτη κοντά στα σύνορα με τη Συρία.