Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  

Οι ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:1.Ο Ρουβίκωνας, οι εικασίες και η γκάφα.Σε γκάφα της ΕΛΑΣ αποδίδεται η διαρροή απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

ΟΙ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Ο Πούτιν στέκεται ακόμα. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει υπάρξει καμία έλλειψη από προβλέψεις ότι το καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα καταρρεύσει σύντομα κάτω από το συντριπτικό βάρος της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των Δυτικών κυρώσεων.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Συμμαχία Κούρδων, Άσαντ, Ρωσίας υπό διαμόρφωση στην Συρία; Μένουν εκτός οι ΗΠΑ; Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας είναι συγκλονιστικές.

ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 6 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Νέα πρόκληση από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά, μέσα από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς. 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ


Στις 3 Αυγούστου του 1977 εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριος, έφυγε μαζί του και ο τελευταίος αυθεντικός ενωτικός ταγός.

ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

Υπάρχει κάτι παράδοξο που αναδύεται γύρω από τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ «ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ» ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ»

 

«Γερμανικό μπλόκο» έστησαν οι δανειστές στα κυβερνητικά σχέδια για τον επαναπατρισμό «κρυμμένων» κεφαλαίων και την επιστροφή αδήλωτων καταθέσεων.

H ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 

Αυτό που καθιστά το παρόν άρθρο ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο είναι ότι αναδημοσιεύθηκε – μαζί με το επόμενο - στην ηλεκτρονική επιθεώρηση Foreign Policy, όργανο του Council on Foreign Relations, του κατεστημένου εργαστηρίου μελέτης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Στη νέα παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου αναφέρονται οι Financial Times επισημαίνοντας την ανησυχία Ευρωπαίων αξιωματούχων.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται στοιχεία της Κομισιόν, αποκαλύπτει πως οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν τηρήσει ούτε στο ελάχιστο τη συμφωνία με την Ελλάδα για το προσφυγικό.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ISIS ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρομοκρατική οργάνωση DAESH (Ισλαμικό Κράτος – ISIS) ετοιμάζει για μεγάλης κλίμακας πρωτοφανή επίθεση, σύμφωνα με τον στρατηγό Sorin Gabriel Cozma, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Ρουμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SRI).

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

 

Μαζικές είναι οι παραιτήσεις από τον γερμανικό στρατό αφού περισσότεροι από 400 Γερμανοί, έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post.

ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΧ ΤΟΥΣ 140.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

 

Χωρίς ασφάλιση είναι πλέον τα αυτοκίνητα 140.000 Ελλήνων ασφαλισμένων στην Enterprise Insurance Company Plc (ΕΠΥ).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων είναι βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.