Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΖΟΥΜΕ;

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, με την εικονική πραγματικότητα, ο κόσμος αποπροσανατολίζεται πλήρως. Ζει σε άλλον κόσμο και δεν αντιλαμβάνεται την σκληρή, ανελέητη και ανάλγητη καθημερινή πραγματικότητα!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας, με ειδικούς να υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ «δεν έχει καμία ελπίδα σε περίπτωση 3ου Π.Π.» αφού όπως αναφέρεται τα ρωσικά υποβρύχια είναι «ασταμάτητα».

16 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα αερόστατο έπιασε φωτιά και κατέπεσε σε έναν βοσκότοπο κοντά στην πόλη Λόκχαρτ στο κεντρικό Τέξας, μετέδωσε ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος το γραφείο του σερίφη της περιοχής.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

 

Δύο ένοπλοι αλγερινής καταγωγής εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στην Ρουέν της Νορμανδίας σκοτώνοντας τον υπέργηρο ιερέα και κρατώντας ομήρους τις μοναχές. Οι δράστες έπεσαν νεκροί κατά την επέμβαση της Αστυνομίας. 

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΡΗΓΜΑΤΑ

 

Στην θερμή γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής μας προστίθενται ραγδαία αποσταθεροποιητικά ρήγματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Γαλλία συνταράσσεται, ο αποκεφαλισθείς ιερέας είναι το 236 θύμα των τζιχαντιστών τους τελευταίους μήνες.

ΣΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, ενώ στα «κάστρα» του Λουξεμβούργου έχει ήδη ξεκινήσει η τεχνική συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΠΟΤΕ Η «ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ»;

 

Θα ήταν διαφορετικά το 2008 τα πράγματα εάν αντί της Lehman Brothers είχαμε μία  Lehman Sisters;  Η ερώτηση, με εμφανές το ειρωνικό της στυλ, έπαιξε πολλές φορές στα Διεθνή ΜΜΕ μετά την «πτώση» της ομώνυμης εταιρίας που εικάζεται ότι λειτούργησε ως «αφετηρία» του Παγκόσμιου οικονομικού «μίνι-κραχ» που ξεκίνησε το 2008.

ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΕΚΛΕΠΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Oι τουρκικές αρχές άρχισαν να παρακολουθούν έναν και πλέον χρόνο πριν από την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος τις επικοινωνίες που αντάλλασσαν μέσω μιας υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

ΣΦΗΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Ε.Ε

 

Καταστροφικές θα ήταν οι συνέπειες, σύμφωνα με Γερμανό εμπειρογνώμονα, για τους Αμερικάνους, μιας συμμαχίας ΕΕ- Ρωσίας. Για αυτό και η εφαρμογή των αντι-ρωσικών κυρώσεων συνέπεσε με μια περίοδο της αδιάλειπτης άσκησης πιέσεων από την Ουάσιγκτον για την εμπορικής συμφωνία με την ΕΕ.

Η MICROSOFT ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΑΛΛΑ 2.850 ΑΤΟΜΑ

 

Η εταιρεία Microsoft είπε ότι θα καταργήσει περίπου 2.850 επιπλέον θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, φέρνοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, ή 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιστράτηγος Μποζκούρτ, αρχηγός των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί».

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

 

Οι διεργασίες για το μέλλον της Κεντροαριστεράς βρίσκονται στο φόρτε τους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας βολιδοσκοπήθηκε για το ενδεχόμενο να ηγηθεί. Στη διάρκεια ενός μυστικού δείπνου, ο Θ.Πάγκαλος φέρεται να του το έθεσε ως εξής: «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;»

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ

 

Απαισιοδοξία ως προς την έκβαση του εμφυλίου και το μέλλον της Συρίας ως κράτος, εξέφρασε ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Τζον Μπρέναν.