Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

 

Η προ μηνών αναφορά, του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία προκάλεσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΙΜΑΜΗ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΤΗΝ CORRIERE DELLA SERA

 

Στην κατάσταση στην Τουρκία, στo αποτυχημένo πραξικόπημα και στη σχέση του με τον πρόεδρο Ερντογάν αναφέρεται ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΚΚ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ - 35 OI ΝΕΚΡΟΙ

 

Οι άνδρες του PKK, χωρισμένοι σε τρεις διαφορετικές ομάδες, προσπάθησαν να καταλάβουν τη βάση αλλά εντοπίστηκαν από αναγνωριστικά αεροσκάφη.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ- ΑΓΚΥΡΑΣ

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί ότι η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για την αναχαίτιση της μαζικής ροής μεταναστών και προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη κινδυνεύει να ακυρωθεί.

ΝΕΟ “ΑΙΜΑ” ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

 

Πονοκέφαλο προκαλεί στις Αρχές η δεύτερη στη σειρά αποστολή δέματος-βόμβα σε παγιδευμένο βιβλίο, με την ακριβώς ίδια συνδεσμολογία. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις πρόσφατες απειλές Τσάκαλου (φερόμενου ηγετικού στελέχους της ΣΠΦ). 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ STRESS TESTS

 

Τα αποτελέσματα των stress tests της EBA ανέδειξαν την Μonte dei Paschi di Siena στον πλέον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης (η ιταλική τράπεζα πρόλαβε να ανακοινώσει σχέδιο διάσωσης), αλλά αποκάλυψαν και σημαντικά προβλήματα για μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την πρόθεσή του αν γίνει Πρόεδρος να μπλοκάρει περαιτέρω χρηματοδότηση χρεοκοπημένων ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ΔΝΤ, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει τακτικά με στελέχη της οικονομικής του πολιτικής ο Ντόνανλτ Τραμπ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Ως περιφερειακή δύναμη, χαρακτηρίζουν την Κύπρο, σε περίπτωση επανένωσης, οι Αμερικανοί. Αν η Κύπρος ενωθεί, επέλθει ηρεμία στις σχέσεις με την Τουρκία και ο κόμβος συνεργασίας της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο επιτευχθεί, τότε το Νησί γίνεται 'μεγάλος παίκτης'.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

Τρεις υψηλόβαθμοι Ιρλανδοί τραπεζίτες καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη μεταξύ δύο και τρεισήμισι ετών για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών, στην πλέον προβεβλημένη δίωξη που σχετίζεται με την τραπεζική κρίση του 2008.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ… ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΓΩΓΟΥΣ

 

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Τουρκία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream ξανάρχισαν.

OHE ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ: ΑΦΗΣΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε πως το ρωσικό σχέδιο για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων ώστε οι κάτοικοι της συριακής πόλης Χαλέπι να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την πολιορκημένη πόλη.