Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η 15η Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο εσωτερικό της χώρας και παράλληλα θέτει σε νέα βάση τις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Ο κ. Προκόπης  Παυλόπουλος, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ GREXIT ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ CITI

 

Η Citi εξακολουθεί να εμφανίζεται απαισιόδοξη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και στη νέα της, τριμηνιαία έκθεση, για την παγκόσμια οικονομία επαναλαμβάνει ότι οι εκτιμήσεις τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των δανειστών θα διαψευστούν.

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΠΥΛΩΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 

Η χώρα μας, το τελευταίο μεσογειακό κάστρο ασφάλειας, δικαιούται στρατηγικά ανταλλάγματα. Η αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος ξεσκέπασε ολόκληρο το συγκεκαλυμμένο δράμα της γείτονος. Ο ισλαμιστής νεοσουλτάνος σε κατάσταση παράκρουσης λειτουργεί ως ταύρος εν υαλοπωλείω.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ- ΑΚΙΝΤΖΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΑΚΑΝΘΩΔΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Μια πρώτη συζήτηση στα ακανθώδη θέματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα επιχειρήσουν σήμερα Παρασκευή στη συνάντησή τους - τελευταία πριν από την θερινή ανάπαυλα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό – ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Ο ένας όταν επιτίθεται φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος, Αλλάχ Αλλάχ». Με τις ίδιες κραυγές επιτίθεται και ο άλλος. Είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις. Δεν είναι καβγάς Αριστεράς-Δεξιάς αυτός. Παλιά ήταν έτσι. Τώρα ο ένας ισλαμιστής είναι εναντίον του άλλου ισλαμιστή. Δεν υπάρχει κανείς άλλος στην αρένα.

«ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΒΑΛΣ

 

«Υπάρχει μία αδιαπέραστη γραμμή: το κράτος δικαίου» δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, απαντώντας στις εντονότατες πιέσεις τις γαλλικής αντιπολίτευσης που ζητά τη λήψη σκληρότερων μέτρων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

 

Στη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου με τους θεσμούς περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (νόμος Δένδια).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Συνέντευξη Τύπου στον απόηχο των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γερμανία έδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ διέκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές της για να μιλήσει στα γερμανικά Μέσα και να υπερασπιστεί την πολιτική της στο προσφυγικό, η οποία δέχεται δριμεία κριτική.

ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ 12,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

 

Στα 42,3 εκατ. ευρώ φθάνουν οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ στο νομό Κέρκυρας και εξ αυτών μόνο τα 12,4 εκατ. έχουν διακανονισθεί για να εξοφληθούν σε δόσεις, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΔΕΗ. 

ΡΙΧΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ FBI ΚΑΙ CIA ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Ευθείες κατηγορίες κατά των μυστικών υπηρεσιών αλλά και της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ περιλαμβάνει το πόρισμα εισαγγελέας της Αδριανούπολης για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Για προσέλκυση καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες μιλά ο οίκος Moody’s. Σε ανάλυσή του, εκτιμά οι κινήσεις χαλάρωσης των capital controls θα οδηγήσει πιθανότατα σε αύξηση καταθέσεων.