Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η κυβέρνηση παρέλαβε μια χρεοκοπημένη και κοινωνικά λεηλατημένη χώρα, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο ΚΥΣΚΟΙΠ.

ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Την ελπίδα ότι οι συζητήσεις για την παύση πυρός και την επίτευξη ειρήνης στη Συρία θα ξεκινήσουν εκ νέου στα τέλη Αυγούστου, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Σταφάν ντε Μιστούρα, μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενεύη, την Τρίτη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η ΑΟΖ KAI Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Από τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923 μέχρι το 1973 το Αιγαίο Αρχιπέλαγος ελεγχόταν και κυριαρχούνταν, από στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική άποψη, από την Ελλάδα. 

ΤΗΣ «ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» Η ΑΠΑΤΗ

 

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να θέσει το πλαίσιο της προτεινόμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Μια από τις βασικές κατευθύνσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τσίπρα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας.

ΣΤΟ 60% Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΛΠΕΣ

 

Την άποψη ότι το πλέον πιθανό σενάριο, με ποσοστό άνω του 60%, για την Ελλάδα είναι, για άλλη μία φορά, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διατυπώνουν οι αναλυτές του Eurasia Group στη νέα έκθεσή τους για τη χώρα μας.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

 

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), αποφάσισε στις 19 Ιουλίου ότι η Σλοβενία ενήργησε στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ όταν επέβαλε ένα κούρεμα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ως μέρος του πακέτου διάσωσης των τραπεζών της το 2013.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ


Στα 16,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν οι οφειλές επιχειρήσεων και εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) για το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2016.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έφτασε ή και ξεπέρασε οριακά την αντίπαλό του των Δημοκρατικών σε δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν αφού πήρε επισήμως το χρίσμα και δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Horst Seehofer, υπογραμμίζοντας πως η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φτάσει στη Γερμανία και πως οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την ανησυχία των πολιτών.

ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ YAHOO ΑΝΤΙ 4,83 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ!

 

Η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι περίπου 4,83 δισεκ. δολαρίων σε μετρητά, δίνοντας τέλος στη μακρά διαδικασία πώλησης της εταιρίας.