Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«Το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια Δημοκρατία- πρότυπο για την εποχή της, ήταν ένας πραγματικός άθλος», τονίζει στο μήνυμά του για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

KΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΘ

 

«Τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι χώροι εκπαίδευσης και έρευνας και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα προστατεύσει στην αποστολή τους», τονίζει το Συμβούλιο του ΑΠΘ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το No Border Camp.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Επόμενη στάση Σύνταγμα. Η κυβέρνηση ανοίγει τον διάλογο για τη Συνταγματική αναθεώρηση.Μετά την υπερψήφιση του νέου εκλογικού νόμου με την απλή αναλογική (ακόμη και εάν δεν έπιασε τον στόχο των 200 ψήφων για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές), ο επόμενος στόχος για το κυβερνητικό επιτελείο είναι η Συνταγματική αναθεώρηση.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Την ανησυχία του ως προς τη διατήρηση της συμφωνίας Ευρωπαικής Ενωσης και Τουρκίας στο προσφυγικό εκφράζει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ σε συνέντευξή του στο  φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας “Der Standard”.

ΕΝΩ ΤΟ BREXIT ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΕΕ

 

Οι αξιωματούχοι της G20, της Ομάδας των 20 ισχυρότερων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, που συνεδρίασαν αυτό το Σαββατοκύριακο στη νοτιοδυτική Κίνα, δήλωσαν επίσης ότι:

Η ΕΕ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΙΩΠΑ

 

Μετά την υπερψήφιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ο Ερντογάν ξεκίνησε την συστηματική εξόντωση της δημοκρατίας! Με το 1ο διάταγμα του:

ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΡΕΝΤΣΙ

 

«Στο τέλος Αυγούστου θα συναντηθώ με τους Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ στο νησί του Βεντοτένε, για να στηρίξουμε την ελπίδα για την Ευρώπη και όχι εκείνους του θυμού και του λαϊκισμού», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στην ολομέλεια του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 

Τι γίνεται όταν σε μια βραδιά έχεις καθαιρέσει το 1/3 της στρατιωτικής σου ηγεσίας και είσαι ο βασικός σύμμαχος σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS και ο διαθέσιμος στόλος για περιπολίες στην Μαύρη Θάλασσα έξω από την ταραγμένη Ουκρανία; Ή όταν ακόμη κρατάς το βασικό πέρασμα του Βοσπόρου;

ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ

 

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις 11:30 στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ G20 ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ»

 

Η Τουρκία επεδίωξε στο τελικό κείμενο της διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας χωρών G20, να συμπεριληφθεί δήλωση υποστήριξης προς την τουρκική κυβέρνηση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της προηγούμενης εβδομάδας.