Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Το Τέλος των Μύθων: Σοκ και Δέος; Η ειδησεογραφία των προηγούμενων ημερών υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα· η Τουρκία συμφώνησε σε πλήρη ομαλοποίηση των σχέσεών της με το Ισραήλ και, εν συνεχεία, με τη Ρωσία ενώ δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου σε νέα βάση.

ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

 

 Το πραξικόπημα στην Τουρκία τελείωσε σχεδόν εν τη γενέσει του. Λίγες ώρες από την εκδήλωση του πραξικοπήματος οι δυνάμεις του στρατού είχαν παραδοθεί και ο Ερντογάν είχε ανακτήσει τον έλεγχο του κράτους. Αυτές τις μέρες έχουν γραφτεί αρκετά για τους λόγους που απέτυχε το πραξικόπημα

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 
«Ναι» στον εκλογικό νόμο με απλή αναλογική είπε η Βουλή. Θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές, Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κορυφώθηκε σήμερα, Πέμπτη, η σύγκρουση στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

 

Υπέρ της δημιουργίας ενός Δημόσιου Ταμείου το οποίο θα μπορεί να απορροφά κόκκινα δάνεια (public backstop) τάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. O πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισήμανε ότι ένα τέτοιο ταμείο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για την ευρωζώνη. 

«ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ» ΣΕ 10 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ

 

Δόθηκε χθες το μεσημέρι στη δημοσιότητα το κοινό πόρισμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων που συγκροτήθηκε προ τριμήνου μετά τη συμφωνία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Στην Επιτροπή συμμετείχαν προσωπικότητες κι επιστήμονες απ’ όλο το φάσμα των κομμάτων και των κινήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΙΣ 1.000 ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ


Περισσότερες από 1000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί για τη λίστα Μπόργιανς, όπως ανέφερε ο οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Ταυτόχρονα, ο ίδιος σημείωσε πως έχουν σχηματιστεί ακόμη 191 δικογραφίες από τη λίστα Λαγκάρντ και όλες αυτές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Ο ΟΜΠΑΜΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν για το ζήτημα του χρέους και στόχος είναι να συμφωνηθεί απομείωση πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Ομπάμα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ»

 

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εκμεταλλεύεται το αποτυχημένο πραξικόπημα για να εφαρμόσει μια σκληρή ισλαμιστική ατζέντα που θέτει σε κίνδυνο την Τουρκία και τις γειτονικές χώρες.