Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Τα λάθη που έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και η έκθεση που προσπάθησε να κρύψει η Λαγκάρντ.Κάτω από το χαλί, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα στελέχη του ΔΝΤ, βάζουν η Κριστίν Λαγκάρντ

ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ 1908-2016

 

Δεν είναι εύκολο να αποτιμήσει κάποιος τη σημασία των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα. Η αποτυχία του πραξικοπήματος των κεμαλιστών σίγουρα αποτελεί θετικό γεγονός, μιας και ο φορέας της στρατοκρατικής, επεκτατικής πολιτικής εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου υπήρξε η στρατιωτική ελίτ.

ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 - 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

20 Ιουλίου - Επέτειος Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο το 1974 - ….. και το προδοτικό Πραξικόπημα Σήμερα, συμπληρώνονται 42 χρόνια από το 1974, που έγινε η βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.Είχε ήδη προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα σε βάρος του Εθνάρχη Μακαρίου, ή μάλλον σε βάρος της Κύπρου, σε βάρος του Ελληνισμού. Όταν έγινε το πραξικόπημα, θυμάμαι ότι υπήρχε παντού μια ανησυχία.

ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ EΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ «ΦΩΤΙΑ»

 

Eπανέρχονται σύντομα οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών με τις οποίες προβλεπόταν η επιβολή αυτοτελών προστίμων σε περιπτώσεις εντοπισμού φορολογικών παραβάσεων που αφορούν στην παράλειψη της έκδοσης αποδείξεων ή στην ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο οι φόβοι ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος έχουν κινητοποιήσει τις ενέργειες του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πολιτικός.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ 200 ΨΗΦΟΥΣ

 

Απομακρύνεται οριστικά η υπερψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές – αριθμός που απαιτείται για να ισχύσει στις αμέσως επόμενες εκλογές μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ότι θα αποχωρήσει κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Στους 179 οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ, στους 102 οι κατά.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016

 

Κατακόρυφη αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες παρατηρείται από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Μάιο του 2015 είχαν φύγει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 4,5 – 5 δισεκατομμυρίων Ευρώ από την Ελλάδα.

ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;


Πολλοί «σχολιαστές» της τηλεθέασης και μικρόνοες προπαγανδιστές, κυνηγοί της πεντάρας, βρήκαν την ευκαιρία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία να προβάλουν και να υπενθυμίσουν την αντιδημοκρατική διακυβέρνηση του Τούρκου προέδρου, του Ερντογάν.

ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

 

Βαθιά οικονομική ανάσα στις τοπικές κοινωνίες και ανακούφιση σε δήμους και περιφέρειες από το βραχνά των οφειλών αναμένεται να δώσει η επιχορήγηση, συνολικού ύψους 326 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς τους ΟΤΑ, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

 

Κίνητρα και εκπτώσεις ιδιαίτερα σε ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού ώστε να δηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα δίνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΕΚΤΕΛΕΣΕ 33 ΑΜΑΧΟΥΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν 33 πολίτες κοντά στην πόλη Καγιάρα του Ιράκ, 45 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, με την κατηγορία της κατασκοπίας.