Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 

Την ώρα που γράφονται τούτες οι αράδες τα γεγονότα στην Τουρκία διαδέχονται το ένα το άλλο με κινηματογραφική ταχύτητα, η δε τελική έκβαση της απόπειρας πραξικοπήματος, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα, μοιάζει απολύτως αβέβαιη και οι όποιες προβλέψεις εξαιρετικά παρακινδυνευμένες.

3064 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ 2480 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ 1081

 

Στη Μυτιλήνη νέο περιστατικό συμπλοκής μεταναστών σε hot spot με έναν σοβαρά τραυματία από μαχαίρι.Στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου Χίου νοσηλεύεται από το πρωί 16χρονος Αφγανός, τραυματισμένος στη θωρακική κοιλότητα με μαχαίρι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Τα είπαν για την απλή αναλογική με φόντο το τουρκικό πραξικόπημα.Οι εξελίξεις στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο του σύντομου διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η επαναφορά της θανατικής ποινής από την κυβέρνησή του για την τιμωρία των χιλιάδων συλληφθέντων σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Ο Σύνδεσμος Οπαδών της Γαλατασαράι στη Θράκη τόλμησε και κάλεσε τους Τούρκους που μένουν στην περιοχή, να ξεσηκωθούν και να διαδηλώσουν για τα αιτήματα τους.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ECONOMIST

 

Γιατί μια μερίδα του στρατού επιχείρησε να κάνει πραξικόπημα στην Τουρκία επιχειρεί να εξηγήσει το γνωστό περιοδικό.

«ΕΠΙΔΡΟΜΗ» ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ UBS

 

Έρευνα στην κατοικία πρώην διευθυντικού στελέχους της τράπεζας UBS στην Ελλάδα έκαναν οι ελληνικές φοροελεγκτικές αρχές στο πλαίσιο διευρυμένης έρευνας για ύποπτους φοροδιαφυγής, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η "ΧΑΛΑΡΩΣΗ" ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ

 

Το "πράσινο φως" έδωσαν την Δευτέρα οι θεσμοί στις εισηγήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για περαιτέρω ελάφρυνση στα capital controls που θα φέρουν καταθέσεις από το στρώμα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο διοικητής, μιλώντας στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

 

Ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ είπε ότι δεν βλέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αίρει την υποχρέωση θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ φέτος, όπως είχε προβλέψει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό, λόγω της καταστολής που εφάρμοσε η Άγκυρα μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Είναι πλέον εμφανές στο κάθε καθαρό μάτι. Στην Τουρκία έγινε πραξικόπημα και είναι το πραξικόπημα του Ερντογάν.

ΧΩΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

 

Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία και η Ουγγαρία. Αυτή είναι η λίστα με τις χώρες που έχουν, μέχρις στιγμής ‘εκφράσει’ επιθυμία για αποχώρηση από την Ένωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, με ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα, επισήμανε ότι αναμένει διαδηλώσεις κοντά στις εγκαταστάσεις του μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε την Παρασκευή στην Τουρκία και προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας υπονόησε σε δηλώσεις του πως η χαλάρωση στα capital controls θα συμβεί άμεσα ακόμη και στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΚΤ.