Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΙ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

 

Η πλειοψηφία των Ελλήνων αναλυτών εκτιμά ότι ο Ερντογάν εξήλθε ενισχυμένος της απόπειρας πραξικοπήματος αλλά προϊόντος του χρόνου θα γίνει σαφές πως ο Τούρκος πρόεδρος διεσώθη από την παρέμβαση του αρχηγού της 1ης Στρατιάς Ουμίτ Ντουντάρ που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Δύο κινεζικά επιβατικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν σε δύο νέα αεροδρόμια στις τεχνητές νησίδες που χτίστηκαν στους υφάλους που ελέγχει η Κίνα στις Νήσους Σπράτλι, κάτι που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι θα κλιμακώσει τις εντάσεις.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

 

Σε διπλωματικό θρίλερ δείχνει να εξελίσσεται η υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών που, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, όπου και ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

 

Τα τελευταία χρόνια έχει φουντώσει η ρητορική που προβάλει ως λύση για τα αδιέξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την «πολιτική ενοποίηση» της Ευρώπης.

ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΕΛΟΣ! ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

 

Μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές θα χτίζεται το αφορολόγητο ενώ σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και τα περίπτερα θα υποχρεωθούν έχουν συσκευές POS. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή έως τις 5 Αυγούστου. 

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΙΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την αιτιολογία πως εκτελούσαν εντολές ανωτέρων τους χωρίς να γνωρίζουν αρχικά ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα χρησιμοποιούν οι τέσσερις από τους οκτώ στρατιωτικούς που έφτασαν το Σάββατο στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο από τη χώρα μας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΤΑ 300 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Σε διάψευση των πληροφοριών που από χθες κάνουν το γύρο του διαδικτύου για δήθεν παλαιότερη προσφορά 300 εκατ. ευρώ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία χθες παραχωρήθηκε στους Ιταλούς με 45 εκατ. ευρώ προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤO ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Ανοιχτό φέρεται να είναι το Βερολίνο σε ένα συμβιβασμό για την κρατική διάσωση των ιταλικών τραπεζών που θα προστατεύει εν μέρει τους μικρομετόχους. Ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters παραμένει σταθερά ενάντια στην προστασία όλων των πιστωτών από απώλειες.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο δημοσιογράφος του «Politico» Ράιν Χιθ ανάρτησε στο twitter ένα άρθρο στο οποίο επικαλείται πηγή από την Τουρκία, η οποία αναφέρει πως το πραξικόπημα στην χώρα «μοιάζει περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα». Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα που έχει αναρτήσει ο Χιθ:

ΣΤΑ 40 ΔΙΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ BREXIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Έρευνα της Boston Consulting Group (BCG) που δημοσιεύθηκε από τους Financial Times υπολογίζει πως το κόστος του Brexit για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με υποκαταστήματα στη Βρετανία θα φτάσει μέχρι και τα 40 δισ. ευρώ σε επιπλέον κεφάλαια προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά από την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.