Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΜΕ 8 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ

 

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου 8 στρατιωτικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο-Η Τουρκία ζητά την άμεση έκδοσή τους. ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να εκδοθούν στην Τουρκία όσο το δυνατόν νωρίτερα οι 8 επιβαινοντες στο στρατιωτικό ελικοπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Συγκεχυμένη είναι ακόμα η κατάσταση στην Τουρκία μετά το βραδινό ανεπιτυχές πραξικόπημα: Αν και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να έχει ανακτήσει τον έλεγχο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, με εκατοντάδες συλλήψεις στρατιωτικών που φέρονται να συμμετείχαν και δεκάδες νεκρούς στις συγκρούσεις.

ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ;

 

Μετά την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, οι μελετητές της διεθνούς τρομοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να περιγράφουν έναν καινούργιο τύπο δράστη τρομοκρατικής επίθεσης, χρησιμοποιώντας τον όρο lone-wolf terrorist (μοναχικός λύκος).

Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

‘Εντονη αστάθεια, με διαρκώς οξύτερες εκδηλώσεις, χαρακτηρίζει τώρα τόσο το εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και τις σχέσεις της ‘Αγκυρας με τους δυτικούς εατίρους της.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 

Σε πέντε δόσεις, με την 1 η δόση να πληρώνεται τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο του 2016 θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στο κανάλι «Ε».

Ο ΟΛΑΝΤ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΑΓΡΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ GOLDMAN SACHS

 

Βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση Σημίτη με αφορμή την πρόσληψη του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη Goldman Sachs επεφύλασσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.  Με αφορμή την σκανδαλώδη πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόσο, στη Goldman Sachs, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε:

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμφωνία με του δημοσίου της ΕΤΕπ.

ΣΤΗΝΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΗ ΤΣΑΟΥΣ

 

Προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή γενίτσαροι Έλληνες μουσουλμάνοι, «τουρκόφρονες», στις 24 Ιουλίου ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ – με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων».

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Για εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, ενώ στα επίσημα αμερικανικά έγγραφα χρησιμοποιείται μέχρι τώρα ο όρος «στρατιωτική επέμβαση».

ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Τις ημέρες αυτές συντελείται ένα έγκλημα στην ελληνική οικονομία, που η χώρα θα το πληρώνει για πολλά-πολλά χρόνια. Η ρύθμιση για τα κριτήρια, που πρέπει να πληρούν τα μέλη των Δ.Σ. και των Επιτροπών των τραπεζών δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ξένα στελέχη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ” ΠΩΣ ΤΗΝ “ΓΛΙΤΩΣΕ” ΠΑΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Το καθεστώς Ερντογάν άντεξε και σε απόπειρα πραξικοπήματος! Ήταν το πρώτο πραξικόπημα του στρατού στην Τουρκία το οποίο απέτυχε. Ο Ερντογάν, αποδεικνύεται ότι είναι πολιτικός που ξέρει να επιβιώνει, είναι όπως πολλές φορές γράψει μεγάλος “παίκτης” και για να μην ξεχνιόμαστε δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τη δημοκρατία!