Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

 

Στη θέση του προέδρου της Κάτω Βουλής στο Κογκρέσο της Βραζιλίας εκλέχτηκε ο Ροντρίγκο Μέια, που είναι σύμμαχος του προσωρινού προέδρου Μικέλ Τεμέρ.

ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Την μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή φέρεται να εξετάζει σοβαρά το Μαξίμου. Πρόκειται για μία απόφαση που θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες και θα οριστικοποιηθεί κατά την συζήτηση του εκλογικού νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην  συνεδρίαση που θα γίνει στις 19 και 20 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 26% – ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ» ΕΛΛΑΔΑ ΥΦΕΣΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ!

 

Την ίδια στιγμή που στην θλιβερή «αντιμνημονιακή» Ελλάδα συνεχίζουν να κυριαρχούν οι παρακμιακές δυνάμεις του πολιτικού περιθωρίου, και η χώρα βουλιάζει στην φτώχεια, την πείνα την ανέχεια και την χρεοκοπία. Στην Ιρλανδία που βγήκε από τα Μνημόνια μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, το κοντέρ «γράφει» δείκτες ανάπτυξης στο 26%!

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων έναντι της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, εμφανίζεται να έχει στην πολιτεία της Φλόριντα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία.

ΤΟ 2017 «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

 

Η Ρωσία μείωσε σημαντικά το εξωτερικό χρέος της, σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τις αντοχές της ρωσικής οικονομίας διαπιστώνει μία ακόμη φορά το ΔΝΤ, που προβλέπει ανάκαμψη της Ρωσίας μέσα στο επόμενο έτος.

Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 

Τι σημαίνει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ελληνική ΑΟΖ .Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης, έκδωσε την απόφασή του για την αντιδικία μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ;


Η μανία που έχει η Γερμανία με την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού η συνεχόμενη εχθρική στάση της προς τη  χώρα μας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ”ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΑ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν διακριτική διπλωματία για να πείσουν τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και άλλες ασιατικές χώρες να μην προχωρήσουν σε έντονες κινήσεις για να εκμεταλλευτούν την απόφαση του διεθνές δικαστηρίου της Χάγης η οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, είπαν αρκετοί αμερικανοί αξιωματούχοι χθες.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Από τις 10 σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συζητούν τα πρώτα ευρήματα της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε σχέση με τις οικονομικές πτυχές του Κυπριακού, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΝΤΕΛΗ

 

Μετά την υπόθεση της Siemens, σε αναβολή οδηγείται και η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, ακόμα μία υπόθεση που συνδέεται με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων». Η αναβολή αποφασίστηκε λόγω θανάτου του προέδρου του δικαστηρίου Αγγελή Τριαντόπουλου.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ;

 

Έντονες φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, για εμπλοκή της Ελλάδα στο Ιράκ με αποστολή της κινητής νοσοκομειακής μονάδας που είχε αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν παλαιότερα.