Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΡΩΣΙΑ;

 

Η Ρωσία φαίνεται να επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και την ίδια την διάλυση της Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

ΠΕΡΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Οι υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες θέτουν τα θέματα καθαρά στο τραπέζι και τα υποστηρίζουν. Αλλιώς, αυξάνουν την αναξιοπιστία τους. Γνωστού όντος ότι σε μια μονοήμερη Σύνοδο δεν λαμβάνονται αποφάσεις κατόπιν ωρίμου σκέψεως και ενδελεχούς μελέτης των προβλημάτων (πόσος χρόνος διατίθεται στον καθένα μιλήσει και τι να πρωτοπεί), οι ανταλλαγές απόψεων και τα «σοβαρά» συζητούνται στους διαδρόμους στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των ηγετών.

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ

 

Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση εις την Ελλάδα, τόσο περισσότερο γίνεται δυσοίωνο το μέλλον των Ελλήνων. Διότι ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

 

Ανοικτή στο ενδεχόμενο μείωσης του ορίου του 3% για την είσοδο κομμάτων στη Βουλή εμφανίζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για τον εκλογικό νόμο και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«ΑΠΕΙΛΕΙ» ΜΕ BAIL IN ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ

 

«Το bail-in είναι μία πολύ καλή οικονομική αρχή, η οποία βασικά λέει ότι οι επενδυτές που βάζουν τα χρήματα και βγάζουν κέρδη τις καλές περιόδους, πρέπει να επωμιστούν τις ζημιές στις δύσκολες περιόδους» δήλωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ τη Δευτέρα μετά τη λήξη του Eurogroup, απαντώντας σε ερώτηση για τις ιταλικές τράπεζες.

ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ Η ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ

 

Όταν στις 8 Ιανουαρίου 1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας αποβιβάζεται στο Ναύπλιο, η κατάσταση της χώρας ήταν δραματική. Ο Κιουταχής κατείχε όλη σχεδόν τη Στερεά Ελλάδα και ο Ιμπραήμ έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. 

ΣΕ ΑΜΕΣΟ BREXIT ΤΟ EUROGROUP ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Το Brexit και οι επιπτώσεις του κυριάρχησαν την Δευτέρα στην ατζέντα του Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να καλούν την Βρετανία σε άμεση δράση.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ 3% ΓΙΑ «ΕΙΣΟΔΟ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Ανοικτό εμφανίζεται το Μαξίμου σε κάθε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο – στο πλαίσιο πάντα της απλής αναλογικής που είναι και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ακόμα και για μείωση του ορίου του 3%.

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

 

Ο Μπαν Κι Μουν κάλεσε το Σ.Α του ΟΗΕ σε επιβολή εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου λήγει και η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος υπενθυμίζει το Υπουργείο Οικονομικών και αναφέρει ότι δεν θα παρατείνει  τη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πέρα από αυτή την καταληκτική  ημερομηνία, γι’ αυτό καλεί τους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στις ημέρες που απομένουν.

560 ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


Την ενίσχυση των δυνάμεών τους στο Ιράκ με 560 κομάντος, προκειμένου να συμβάλουν στην απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Ας Κάρτερ.