Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 2017

 

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σήμερα να παρατείνει έως το 2017 την αποστολή του στο Αφγανιστάν και έως το 2020 την οικονομική του βοήθεια στις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο γενικός του γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

 

Η πρώτη συνάντηση είναι Μέρκελ – Ερντογάν μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Για τις γερμανο-τουρκικές διαφορές, συζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκέλα Μέρκελ και Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.

ΚΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΓΡΙΟ «ΚΑΡΦΙ» ΟΜΠΑΜΑ


Μέχρι και να αστειευτούν πρόλαβαν στη συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπάρακ Ομπάμα, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ταυτόχρονα να «καρφώνει» άγρια τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Αμερικανός πρόεδρος που φορούσε γραβάτα είπε αστειευόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό:

ME ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΘΑΡΗ

 

Χρέος μας η αμφισβήτηση και η διατήρηση των ηθικών αρχών. Αμφισβήτησε το κενό που βλέπεις σε κάθε ακέφαλη υπηρεσία ή επιτροπή. Μην περιμένεις την καταστροφή για να αποδεχτείς ότι ήταν ανίκανες να πάρουν μια σωστή απόφαση.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Σύσταση να μην ενδώσει μελλοντικά στις πιέσεις να συμμετάσχει το ΔΝΤ σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης στην ευρωζώνη έλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου.

«ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ

 

Όργιο δανειοδότησης προς τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη αποκαλύφθηκε από όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 30 ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ 10 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ

 

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ταλανίζουν τους οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, για τουλάχιστον μία δεκαετία!

ΤΟ 2021 ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η Ε.Ε

 

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα τύπου ο Νάιτζελ Φάρατζ απαντάει το κόσμο και εξηγεί πως βλέπει αυτός το Brexit. Στη συνέντευξή του αναφέρει πως ακόμα και όταν φύγει η Βρετανία από τη Ε.Ε. δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρώπη και θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” Η ΕΛΛΑΔΑ;

 

Η διαφαινόμενη αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία και το Ισραήλ, διαμορφώνει ένα δυναμικό πεδίο συσχετισμών ισχύος και γεωστρατηγικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς και  Μέσης Ανατολής.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ «ΓΙΓΑΣ»

 

Μια ομάδα ευρωπαίων και αμερικανών αστρονόμων ανακάλυψε έναν υπερ-Δία, ένα γιγάντιο εξωπλανήτη που έχει τρία άστρα-ήλιους στον ουρανό του.Ο εξωπλανήτης συμμετέχει σε ένα κοσμικό «μπαλέτο», καθώς περιφέρεται γύρω από το ένα άστρο, ενώ τα άλλα δύο με τη σειρά τους περιφέρονται γύρω από το πρώτο άστρο. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΖΗΤΗΣΕ ΔΡΑΣΗ Ο ΟΛΑΝΤ

 

Τον κίνδυνο η αποδυνάμωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία να επιτρέψει την ενίσχυση άλλων ένοπλων οργανώσεων, ιδιαίτερα του Μετώπου Αλ Νούσρα, του κυρίως βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καλώντας την Ρωσία και τις ΗΠΑ να αναλάβουν παράλληλη στρατιωτική δράση ενάντια στην οργάνωση.