Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ Ο ΒΑΡΑΘΡΟΣ

 

Η περιδίνηση της χώρας στο χάος δεν αναχαιτίζεται, δεν ελέγχεται, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Όσο περνάει ο καιρός θα επιδεινώνεται.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Θερμό καλοκαίρι, αλλά ακόμα θερμότερο φθινόπωρο προμηνύεται για την κυβέρνηση καθώς οι δανειστές πιέζουν για ταχεία αλλά και πιστή εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων προκειμένου να ξεκινήσει στην ώρα της η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Η ΕΕ

 

Πώς το Brexit έσπασε την "φούσκα" των Βρυξελλών. Στους τρεις προηγούμενους μήνες, ένας απλός παρατηρητής στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Brexit ήταν το όνομα μιας νέας μπύρας, που παρασκευάζεται κάπου στη Φλάνδρα. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες της ΕΕ (και υπάρχουν πολλοί, πολλοί τέτοιοι στις Βρυξέλλες) απέρριψαν την ιδέα μιας βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ;

 

Ρωτήστε τους περισσότερους Κούρδους αν θέλουν ανεξαρτησία, η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι. «Είμαστε ο μεγαλύτερος λαός χωρίς έθνος», ακούγεται ως μόνιμο ρεφρέν.

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 104 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟ 2»

 

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για 104 κατηγορούμενους στην υπόθεση του αποκαλούμενου "παραδικαστικού Νο 2" για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

 

Η 23η Ιουνίου 2016 θα μείνει στην Ιστορία ως η ημέρα που σηματοδότησε την απαρχή της γεωπολιτικής παρακμής του Δυτικού συστήματος εξουσίας στον πλανήτη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑΝΤ

 

Το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του, είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Ομως, το ποσοστό των Γάλλων που αντιπαθούν τον πρόεδρό τους αιφνιδιάζει ακόμη και τους πολιτικούς αντιπάλους του.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 

Περισσότερο από την τυφλή βία, οι ανοικτές κοινωνίες απειλούνται από μία εφιαλτική ανάγνωση της αρχής της «πολιτικής ορθότητος». Στην Γαλλία, ένας αξιωματικός της αστυνομίας και η γυναίκα του δολοφονήθηκαν άγρια από έναν «μαχητή του Ισλάμ» επειδή στην χώρα αυτή ακόμα και ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος απαγορεύεται να οπλοφορεί όταν δεν είναι σε υπηρεσία.

ΤΕΛΟΣ Η FRONTEX

 

Η συζήτηση, έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ

 

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέου Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του και αφού πρώτα ο ίδιος είχε δώσει έγγραφες εξηγήσεις οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

TO ISIS «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» 7 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ

 

Το ISIS έβρασε ζωντανούς 7 δικούς του μαχητές που τράπηκαν σε φυγή από πεδίο μάχης στο Ιράκ. Οι τζιχαντιστές τιμωρήθηκαν επειδή τράπηκαν σε φυγή κατά τη διάρκεια μάχης στο Sharqat στην επαρχία Salahuddin.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΔΙΟ ΙΣΧΥΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για νέα αναπτυξιακή πορεία και συνιστά πεδίο ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα.