Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Κομισιόν: Η επιστολή Έτιγκερ δεν θέτει εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

 
Aπολογισμός των σημαντικότερων ζημιών που επισώρευσε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην επιβολή των capital controls. Κι αν ο τίτλος του άρθρου φαίνεται υπερβολικός, σας λέω προκαταβολικά ότι οι έξι αυτοί μήνες. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

 

Ποιος ανήκει στη Διασπορά; Επιστολική και ηλεκτρονική ψήφος.Το πρώτο ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρισθεί είναι ασφαλώς ο ορισμός του Ελληνα της Διασποράς. Προσωρινή παραμονή στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους (πχ. ναυτιλία, εργασία σε ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες, κλπ.) δεν δείχνουν την «πρόθεση μονιμότητας» που ασφαλώς θα απαιτούσε ο νομοθέτης.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΙΝΑ

 

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα να είναι σε εξέλιξη και την πρόσφατη κύρωση (αν και μετά από«αναταράξεις») της σύμβασης για την παραχώρηση του OLP στην Cosco στη Βουλή, επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα των σχέσεων της χώρας μας με μια από τις ισχυρότερες χώρες/ οικονομίες στον κόσμο.

ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΣΥΧΑ

 

Σε μια συνέντευξή του πριν από την συνταξιοδότησή του, την 1η Μαΐου, ο κορυφαίος αξιωματικός του στρατού του ΝΑΤΟ, στρατηγός Philip Breedlove, προειδοποίησε ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα μπορούσε να είναι τριάμισι μέτρα ψηλός, αλλά ήταν «σίγουρα κοντά στα δυόμισι».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Χωρίς εκλογικό μπόνους, με διατήρηση του πλαφόν 3% για είσοδο στη Βουλή και ψήφο από τα 17 έτη, θα διεξαχθούν οι μεθεπόμενες εκλογές και όχι οι επόμενες όπως διακαώς επιθυμούσε η Κυβέρνηση.

ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ FRAPORT

 

Για τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων η Fraport θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες. Μόνο μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα θα έρθουν από τη Γερμανία.

ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ!

 

 Στη Σαρδηνία κατάφεραν να καταργήσουν το ευρώ στις συναλλαγές, προωθώντας ένα περιφερειακό πιστωτικό μοντέλο, το Sardex το οποίο θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι προσομοιάζει στο σύστημα κλήρινγκ(Clearing) μια μέθοδο συναλλαγής που καθιερώθηκε σε διεθνή κλίμακα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Αφού για λίγο το έπαιξε «μετανιωμένος» προς Ρώσους και Ισραηλινούς, ο ημίτρελος σουλτάνος της Άγκυρας «ξαναχτύπησε». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε τουρκική υπηκοότητα σε όσους Σύρους πρόσφυγες θα το ήθελαν.

ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ


Κι εκεί που μας έλεγαν ότι Ισπανία και Πορτογαλία «έφυγαν» από τα μνημόνια, πληροφορούμαστε την Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την Τρίτη, προθεσμία τριών εβδομάδων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, προκειμένου να λάβουν μέτρα περιορισμού των ελλειμμάτων τους.