Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, στοχεύοντας στην υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, αλλά και στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χώρων.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΚΑΝΕΙΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Κανείς νικητής, λένε τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στην Αυστραλία. Ο μαγικός αριθμός είναι οι 76 έδρες στο κοινοβούλιο και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Συμμαχία της δεξιάς ή το κόμμα των Εργατικών δεν φαίνεται να τον προσεγγίζει.

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Τελικά ο "Μεγάλος Μάστρος ("Buyuk Usta"), o Ταγίπ Ερντογάν και η χώρα του, η επίσης "Μεγάλη Τουρκία" ("Buyuk Turkiye"), έχουν πολύ κοντά πόδια, όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα. 

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

Για περισσότερο από δυο ώρες ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία χθες το βράδυ να συνομιλήσει με τους Έλληνες επιχειρηματίες και φορείς που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή στο Πεκίνο και να διαπιστώσει και ο ίδιος τις προοπτικές που υπάρχουν για συνεργασίες με αντίστοιχες Κινεζικές εταιρίες.

Η ΕΛΛΑΔΑ «ΕΧΑΣΕ» ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

 

Με διαδοχικές δηλώσεις αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, προανήγγειλαν τα επιπλέον 2 δισ. ευρώ που διεκδικεί και δικαιούται η Ελλάδα από το «αποθεματικό» συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 

Η πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Αγγλίας παρουσιάζει διαχρονικά μιαν ηττοπαθή στάση, παρά το γεγονός ότι η ίδια παραβίασε πολλαπλώς τις Συνθήκες που υπέγραψε και αφορούσαν στις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Την έντονη ανησυχία και δυσφορία του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το σημερινό κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή μέσα από τον χώρο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΑΡ΄ΟΛΙΓΟΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ανέφεραν ότι πρόκειται για το δεύτερο ψυχροπολεμικού τύπου περιστατικό μέσα σε διάστημα εβδομάδων.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ

 

Γάλλοι διανοούμενοι σε ένα κοινό μανιφέστο ζητούν την υπεράσπιση της γαλλικής δημοκρατίας απέναντι στον ισλαμισμό. Ζητούν μια ανοιχτή κοινωνία που μπορεί να ασκεί κριτική χωρίς να χαρακτηρίζεται ρατσιστική.

«ΞΥΛΟ» ΚΑΙ «ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ» ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

 

Σε πρωτοφανές ανακάτεμα της «τράπουλας» φαίνεται πως οδηγεί η πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής από την κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να εξετάζει προσεκτικά όλες τις κινήσεις στο πολιτικό ταμπλό.