Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ DEUTCHE BANK

 

H Deutsche Bank είναι η τράπεζα που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επικαλείται η Wall Street Journal.

ΤΟ ΕΚΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΗΣ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

 

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν βρεθεί ήδη αντιμέτωποι με τις νέες μειώσεις με πρώτους 144.951 δικαιούχους του ΕΚΑΣ πολλοί εκ των οποίων είδαν το επίδομα να περικόπτεται ενώ ακολουθεί το σοκ των επικουρικών συντάξεων που θα καταβληθούν μειωμένες τον Αύγουστο.

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ BREXIT Η ΚΙΝΑ

 

Πολλοί είναι οι χαμένοι από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση: η χρηματοοικονομική βιομηχανία του Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, η στερλίνα, το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αλλά από τη συνολική αναταραχή της αγοράς και την αβεβαιότητα θα αναδειχθεί τουλάχιστον ένας μεγάλος νικητής: η Κίνα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

 

Κατά καιρούς, η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φάνηκε να συνδέεται με την γραμμή 560 μιλίων που χωρίζει την Τουρκία από την Συρία.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ KAI Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΟΣ «ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

 

Οι ρυθμίσεις για τα νέα Δ.Σ. των ελληνικών τραπεζών ενδεχομένως να τις οδηγήσουν σε ακαμψία τους και σε κρατισμό. Κίνδυνος να απομακρυνθούν από τα τεκταινόμενα στην πραγματική οικονομία.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ "ΜΙΛΗΣΑΝ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"

 

Εδώ και καιρό πλανάται ότι τα νούμερα του προσφυγικού δεν βγαίνουν. Στα επίσημα στοιχεία παρουσιάζονται περισσότεροι ή λιγότεροι απ'ότι στην πραγματικότητα, συνήθως λιγότεροι και ένα νέο στοιχείο έρχεται να μας αποκαλύψει ότι είμαστε μείον 110.000 πρόσφυγες. 

ΒΕΤΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δεν δίνει άδεια να διεξαχθεί φέτος Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο. 

O ΡΑΧΟΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

 

Επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας ξεκινά από την Πέμπτη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου έχει την πρώτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

«Δεν θα είναι ήρεμο το καλοκαίρι» προέβλεψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και τόνισε ότι μπορεί να μην υπάρχει ανησυχία σε επίπεδο Βρυξελλών, αλλά είναι πολύ δύσκολο στο εσωτερικό μέτωπο. «Έχουμε πιάσει πάτο, η φοροδοτική ικανότητα έχει προ πολλού εξαντληθεί» σημείωσε.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

 

Ένα ακόμα νέο κόμμα βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Μπορεί, σε θεωρητικό επίπεδο, οι εκλογές να αργούν ωστόσο οι ζυμώσεις σε όλους τους χώρους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε ορισμένες περιπτώσεις αποδίδουν καρπούς.