Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Τα 4 σημεία στα οποία θα επιμείνουν οι 27 για τη νέα σχέση της ΕΕ με τη Μεγάλη Βρετανία. Νέο σχέδιο κοινής δήλωσης των «27» που συνεχίζουν τις εργασίες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα το brexit, αναμένεται σήμερα, Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρώνεται σε 4 σημεία: 

ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ OΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ

 

Τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλοί αναρωτιούνται αν ήταν η τρέλα εκείνη που τους ώθησε να επιλέξουν ένα δρόμο αβεβαιότητας με άμεση, μεσοπρόθεσμη τουλάχιστον, συνέπεια στις τσέπες τους.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ «10 ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ»

 

Για ενδεχόμενη διπλή μεταχείριση από την ΕΕ για το ελληνικό δημοψήφισμα ρωτήθηκε Ευρωπαίος αξιωματούχος για να απαντήσει πως δεν υπήρχε κάποια αδικία προς την Ελλάδα.

ΤΟ ISIS ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο, Ataturk, της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας 36 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 150. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και υποβαθμισμένη ευρωπαϊκή επιτροπή προβλέπει, μεταξύ άλλων, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την ΕΕ στη μετά – Brexit εποχή, όπως μαρτυρά προσχέδιο που ετοίμασαν οι σύμβουλοι του Γερμανού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μεταδίδει σήμερα η Handelsblatt.

ΚΑΙ ΟΙ 'ΘΕΣΜΟΙ' ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ

 

Όποτε γίνεται Σύνοδος Κορυφής όποιο και να είναι το θέμα της συζήτησης, είτε το Προσφυγικό, είτε η Ουκρανία, είτε η Κύπρος, είτε οποιοδήποτε άλλο, υπάρχει ένας «Ευρωπαίος αξιωματούχος» που κρατώντας την ανωνυμία του βγαίνει και μας κουνάει το δάχτυλο.

ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Τυχεροί είναι ορισμένοι υπάλληλοι, αφού θα τους καταβάλλεται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλες αλλαγές για 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και για τους ΟΤΑ προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση που παραδόθηκε από το Υπ. Εσωτερικών στους αιρετούς, προκειμένου εν συνεχεία να υπάρξει διαβούλευση πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΜΑΣ «ΑΚΟΥΜΠΑ»

 

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά πάνω από τη Συρία, τον Νοέμβριο του 2015, η Μόσχα αύξησε τη διπλωματική και δημοσιογραφική της υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΤΣΑΤΑΝΗ

 

Μετά την πειθαρχική έρευνα που διεξήγαγε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου, για τον χειρισμό της υπόθεσης του Αντρέα Βγενόπουλου και την αρχειοθέτησή της, από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με πόρισμά της ζητά την πειθαρχική δίωξη της Εισαγγελέως.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


Την Κυριακή 26 Ιουνίου ο στρατός του Ιράν βομβάρδισε κουρδικά χωριά στην περιοχή Σιντακάν στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν. Οι περσικοί βομβαρδισμοί ανάγκασαν τους χωρικούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την περιοχή.