Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "BREXIT VS BREMAIN" O ΔΙΧΑΣΜΟΣ

 

Χθες οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου εκλήθησαν να επιλέξουν μέσω δημοψηφίσματος εάν επιθυμούν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την παραμονή τους σε αυτή. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα έχει αναδειχθεί ως ένα ζήτημα παγκόσμιας σημασίας, και δικαίως, με πλήθος αναλύσεων για τα υπέρ και κατά της πορείας που θα συνεπάγεται ένα "Brexit" ή ένα "Bremain" (sic).

ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕΙΣΜΟΣ

 
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

14:29 Ραχόι: Η ΕΕ πρέπει να αναδιαμορφωθεί

14:10 Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, λέει ο Γιούνκερ

14:00 Μέρκελ: Ασαφές το πλαίσιο που γίνεται η έξοδος ενός κράτους μέλους από την Ε.Ε. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.....
 



ΣΕ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

 

Tα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.Σε μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωσης ξύπνησαν όλοι οι πολίτες των κρατών μελών της μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν. Η επιλογή του Brexit συγκέντρωσε το 51,9% έναντι 48,1% των ψηφοφόρων που επιθυμούσαν την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια ενώ η διαφορά στις ψήφους ήταν περί το 1εκατ.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ

 

Η ελληνική μας γλώσσα γίνεται πάλι στόχος επίθεσης. Ήδη έχει αρχίσει να αποτελεί σημείο προβληματισμού των υπευθύνων για τον Εθνικό Διάλογο και για την Παιδεία η κατάργηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο! Υπέρ της κατάργησης τάχθηκαν και 56 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι...

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Προβληματισμός και κινητικότητα επικρατούν στις εν Ελλάδι θυγατρικές βρετανικών πολυεθνικών και τις αντιπροσωπείες μετά το ηχηρό αποτέλεσμα που οδηγεί τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BREXIT:Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ!

 

Αυτονόητο ότι οι εξελίξεις μετά από την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ είναι ραγδαίες.  Και δεν θα είναι μόνο οικονομικές. Η Ισπανία ήδη προτείνει «κοινή κυριαρχία» επί του Γιβραλτάρ για να διατηρηθεί η πρόσβασή του Βράχου στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 2,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ

 

Επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, της τάξης των 2 έως 2,5 δις. ευρώ, σημειώθηκε από τις αρχές του αρχές Μαΐου έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές.

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, συντάσσεται με το εγχείρημα της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ, να ανακληθεί η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, που είχε αναγνωρίσει το 2004 προσωρινά τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

«ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟ 2016

 

Οι χρεοκοπίες  εταιρειών στην Κίνα έχουν εκτοξευτεί καθώς το Πεκίνο έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το νομικό σύστημα για την αντιμετώπιση των εταιρειών «ζόμπι» σε μια προσπάθεια αναδόμησης της οικονομίας.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΖΙΚΑ

 

Ευρωπαίοι ερευνητές ανακοίνωσαν  ότι ανακάλυψαν «ισχυρά» αντισώματα, ικανά να «εξουδετερώσουν» τον ιό Ζίκα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταπολεμά τον ιό αυτόν, ο οποίος ευθύνεται για την εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών προβλημάτων στα έμβρυα.

ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το Εισόδημα και τις Συνθήκες Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2015, το 35,7% του πληθυσμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.