Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ BREXIT ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

 

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία, με την Κίνα να δείχνει εμφανή σημάδια κόπωσης, την ανάπτυξη στις ΗΠΑ να επιβραδύνεται, την πλήρη οικονομική στασιμότητα της Ευρώπης.

TΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ… ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γιούνκερ «καρφώνει» Τσίπρα: Tο δημοψήφισμα αφορούσε το… ρόλο του στην Ελλάδα.Τις διαφορές ανάμεσα σε ελληνικό και βρετανικό δημοψήφισμα αναλύει στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΤΟ BREMAIN ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ

 

Τι θα αλλάξει στην Ε.Ε από την παραμονή της Βρετανίας; 
Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, οι Ευρωπαίοι έχουν καταστήσει σαφές ότι το ενδεχόμενο του Brexit θα οδηγούσε σε συνολικότερη κρίση τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο.

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΕΡΙ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

 

Περί «δίκαιης ανάπτυξης» μίλησε ο Τσίπρας θέλοντας να μεταφέρει σε άλλο γήπεδο την δύσκολη καθημερινότητα, εννοώντας βέβαια τον νέο πολυαναμενόμενο αναπτυξιακό νόμο Σταθάκη που οραματίζεται επενδύσεις 3,5 δις ευρώ που θα φέρουν 15.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2022!…

ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΟ BREXIT Ο ΡΟΥΜΠΙΝΙ

 

Και ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο Brexit στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Δυο μήνες, ίσως και παραπάνω, παρακολουθούμε τις εργατικές αναταραχές στη Γαλλία, και από την άλλη την άρνηση της γαλλικής Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης να υποχωρήσει σε αυτά που απαιτεί να εφαρμόσει, καίτοι όλος ο Γαλλικός Λαός είναι εναντίον της.

OΧΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας με τη συσταθείσα επιτροπή που θα φέρει το πόρισμα για τα εργασιακά δήλωσε "εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας, που είναι αυτές που είχαμε συνομολογήσει ως κοινή άποψη τον Οκτώβρη του 2014, στη Γενεύη, υπό την προεδρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας".

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

 

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να οδηγεί τη χώρα στον ρεαλισμό, καθώς κοινή διαπίστωση όλων είναι πως δεν υπάρχει γειτονική χώρα που η Άγκυρα να μην έχει προβλήματα και διαμάχες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

 

Πολλές φορές με τα προβλήματα που βιώνουμε στην Ελλάδα, ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του κόσμου. Ενός κόσμου, που συνδέεται και τα γεγονότα του εξελίσσονται σε ντόμινο για όλες τις χώρες.