Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ONLINE MEDIA

 

Στην άγρια ζούγκλα του διαδικτύου!...Το διαδίκτυο έγινε πλέον η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση των καιρών μας, κουβαλάει όμως μαζί του, όπως όλες αυτές και τις ανάποδες πλευρές του...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

 

Μετά την προαναγγελία ότι η κυβέρνηση θα προτείνει νέο εκλογικό νόμο με στόχο να ισχύσει από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση, το ενδιαφέρον τώρα μετατοπίζεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατά τις επαφές που αναμένεται να έχει με τις ηγεσίες τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα απαντήσουν στην πρόταση του για εφαρμογή του νέου συστήματος που φαίνεται πως θα είναι η απλή αναλογική.

ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

 

Ο σύμβουλος ασφαλείας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ  Dick Cheney, o John Hannah χαρακτήρισε τον Ερντογάν “επικίνδυνο άτομο”. Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα  Foreign Policy,  αναφέρει ακριβώς “ο Ερντογάν είναι επικίνδυνο άτομο πρώτα απ΄ όλα για τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την ίδια την Τουρκία”.

ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΝΟΪΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Μα είναι ποτέ δυνατόν; Είναι δυνατόν να χάσει ποτέ η εξουσία τη μαγεία της, τη σαγήνη της, την ιδιαίτερη της λάμψη; Ίσως το πιο ισχυρό αφροδισιακό της εξουσίας να είναι αυτή η ιδιαίτερη άλως που διαθέτει.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

 

Κάτι παράξενο συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 και η εξελισσόμενη κρίση του ευρώ, αποτελούν αμφότερες παράγωγα του μοντέλου του ελάχιστα παρεμβατικού καπιταλιστικού συστήματος που επικράτησε κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

AΛΜΟΥΝΙΑ: Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ 2009 ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

 

Κόλαφος για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή είναι η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος τοποθετείται στο ζήτημα της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ «ΝΤΑΗΔΕΣ» ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε «σήματα αγάπης» σε Ισραήλ, Συρία, Ρωσία και Αίγυπτο, με τις οποίες η Τουρκία έχει χάλια σχέσεις. Ο ισλαμιστής «μπροστινός» του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέντευξή του προσπάθησε να εμφανίσει ένα μετριοπαθές προσωπείο της κυβέρνησής του.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Άγνωστοι εκτελεστές καθαρίζουν τον ένα μετά τον άλλον τους τζιχαντιστές οπλαρχηγούς της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ. Η βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας κατέχεται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και τον «μετριοπαθή» Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΡΕΥΣΤΟΥ» ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

 

Στη σταδιακή κατάργηση των χάρτινων αποδείξεων ως προαπαιτούμενο για να χτιστεί το αφορολόγητο όριο προχωρά η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που σχεδιάζει να καταθέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ: ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΙΧΗ

 

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, που παρέχει ιατρικές, νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτους πληθυσμούς, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, κάνοντας την πρώτη του «στάση» μετά την άφιξή του στην Αθήνα.