Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

 

Αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν μια «σειρά πληγμάτων» στη νότια Συρία εναντίον ανταρτών που μάχονται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα θέσει θέμα στη Μόσχα.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΑΚΗ

 

Tα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση των καταγγελλομένων.

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΖΟ ΚΟΞ

 

Ο 52χρονος Τόμας Μερ εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της οργάνωσης σε διαδικτυακό της περιοδικό, το οποίο είχε κατά το παρελθόν στηρίξει το καθεστώς του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

3.500 ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

Γήπεδο Χόκεϊ, Ελληνικό. Από τα παράθυρα της αθλητικής εγκατάστασης φαίνονται οι σκηνές των προσφύγων, το νοικοκυριό της κάθε οικογένειας στοιβαγμένο στα λίγα τετραγωνικά «ιδιωτικού χώρου» που έχει.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ

 

Δεκάδες μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, περισσότεροι από όσους είχε η Αλ Κάιντα στο απόγειό της, προειδοποιεί ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Τζον Μπρέναν.

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Πολλοί περίμεναν ότι την Άνοιξη που μόλις τέλειωσε «κάτι» θα ξέσπαγε, μια αλλαγή, ένας αιφνιδιασμός, εξελίξεις. Τώρα, λένε, οι αλλαγές αναβάλλονται για φθινόπωρο, άγνωστο γιατί. Ίσως διότι από όσα λέγονται άλλα είναι προβλέψεις άλλα απειλές άλλα επιθυμίες των μεν που ματαιώνονται από τις επιδιώξεις των δε.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ MEGA

 

Νέες εξελίξεις για το Mega προανήγγειλε ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής, ενημερώνοντας τη συνέλευση των δημοσιογράφων.

H ΚΡΟΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Η κροατική Βουλή απέπεμψε τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, μη παρέχοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης. Τη διαδικασία κίνησε το μεγαλύτερο κόμμα της κυβερνητικής συμμαχίας, η κεντροδεξιά-δεξιά Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ).

MΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΠ ΤΟ 2017

 

Μείωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,3% φέτος και αύξησή του κατά 2,5% το 2017 και 3% το 2018 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως προκύπτει από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της για τις μακροοικονομικές προβλέψεις των χωρών της Ευρωζώνης.