Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ - ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ «53» ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Ενστάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, κατηγορηματική αντίθεση στην απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά υπέρ της απλής αναλογικής τάσσονται οι «53» με σημείωμά τους.

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Εδώ και καιρό η Ευρώπη δεν είναι μεγάλη δύναμη οικονομικά και στρατιωτικά. Υπάρχει όμως ένας παράγοντας ο οποίος εξασφαλίζει στην γηραιά ήπειρο τη παγκόσμια σημασία της, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο, και αυτός είναι το γόητρό της, γράφει η Die Welt.

Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΣ.Από αύριο 17 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου,  επίσημα όμως από τις 20 Ιουνίου οι προβολείς της παγκόσμιας κοινότητας, αν βέβαια  ωστόσο  στο μεσοδιάστημα μέχρι εκείνης της ημέρας δεν έχουν μεσολαβήσει άλλα εξίσου σοβαρά  ή ακόμα σοβαρότερα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότ.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ήδη αρχίσει με τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών σχετικά με τα ζητήματα που η κορυφαία αυτή θεσμική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπίσει, είναι ενδιαφέρουσα και σημαντική.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Λίστα των μεγάλων οφειλετών στο Δημόσιο θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών στις αρχές Ιουλίου.

ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ…ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

 

Σαν μια «βρώμικη» τριπλή συμμαχία διάλυσης της Τουρκίας με αιχμή του δόρατος το κουρδικό, προβάλλεται στο τουρκικό τύπο η τελευταία συνάντηση στο Ιράν των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Συρίας και Ιράν.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

 

Ενόψει του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) στις 23 Ιουνίου 2016, κρίνεται αναγκαίο να αναλυθεί η διαδικασία με την οποία ένα κράτος-μέλος της Ένωσης μπορεί εκούσια να αποχωρήσει από αυτήν.

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία έχει κάνει «πρόοδο» τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες από την υποχρέωση να εκδίδουν βίζα για να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν. Τα παραπάνω αναφέρει μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε  στη δημοσιότητα.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»

 

Τη στρατηγική πόλωσης που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Συγγρού το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το «ακομμάτιστο» και «αυθόρμητο» κίνημα «Παραιτηθείτε».

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟ

 

Σε επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκεται η βελγική αστυνομία εξαιτίας της πληροφορίας ότι τζιχαντιστές αναχώρησαν πρόσφατα από τη Συρία για την Ευρώπη και σχεδιάζουν επιθέσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία, δήλωσε σήμερα πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ

 

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νέο αναπτυξιακό νόμο κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Βάσει της βελτίωσης, μειώνεται σε πέντε ή έξι χρόνια – από επτά χρόνια που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο – το διάστημα αποπληρωμής των έργων που εντάσσονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  

Αρκετές ημέρες μετά από την πραγματοποίησή της, η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντίμίρ Πούτιν στην Αθήνα και το Άγιον Όρος, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους των δύο χωρών, φαίνεται πως εξακολουθεί να απασχολεί τους αναλυτές των διεθνών εξελίξεων και την ελληνική κοινή γνώμη.