Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

 

Mε ποσοστό 3,5 μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 20,8%, έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Reasearch για «Το Βήμα της Κυριακής», με τους πολίτες να κρατούν όμως εμφανείς αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

ΕΚΘΕΣΗ ΤΤΕ: Ο ΔΙΠΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ-Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία κρούει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε στη Βουλή.

ΤΟ «ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ» ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

 

Στις 23 Μαΐου, ο Norbert Hofer, ο υποψήφιος από το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, έχασε τις προεδρικές εκλογές για μόνο 31.000 ψήφους.

ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ ξεκίνησε από τη Δευτέρα η αποστολή ειδοποιητηρίων σε  667.229 αγρότες βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου που προβλέπει αυξημένες εισφορές για το β΄ εξάμηνο του 2016.

ΤΟ BREXIT ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

 

Οι «τενόροι» του ευρωσκεπτικισμού και οι λοιποί λαϊκιστές της ευρωασυναρτησίας, θα βρεθούν προ εκπλήξεων αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αρνητικές συνέπειες.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

 

«Εφόσον η ελληνική πλευρά δεν τόλμησε στα Τίρανα να αρνηθεί την εισαγωγή του Τσάμικου στην κοινή ατζέντα από το πλευράς του υπουργού Εξωτερικών που το χαρακτήρισε ως "θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών".

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΑΘΗΝΑ

 

Υπέρ της παράτασης της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που πιστεύεται ότι έχει συμβάλει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και υπέρ της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ στις επιχειρήσεις Sophia και Endeavor.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ… ΠΑΝΕΡΙΑ

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση», τονίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 4.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ

 

Την αποστολή 4.000 στρατιωτών στις χώρες της Βαλτικής, στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκινώντας την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή, μετά την ένταση που έχει προκληθεί με τη Μόσχα και τα απανωτά «θερμά» επεισόδια στη Βόρεια Θάλασσα.