Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο ΑΜΠΟΥ ΜΠΑΚΡ ΑΛ-ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΝΕΚΡΟΣ;

 

Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με τα Συριακά ΜΜΕ. Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ.Τα συριακά ΜΜΕ μεταδιδούν πως ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ηγέτης του ΙSIS, είναι νεκρός μετά από τη αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Ράκκα. 

ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

 

Καπνίζεται, τρώγεται και πολύ κουβέντα γίνεται. Έχει φανατικούς υποστηρικτές και άλλους τόσους που εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

 

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αξιολογώντας την ως σοβαρότερη από την κλιματική αλλαγή, την οικονομική αστάθεια και την κρίση των προσφύγων, όπως κατέδειξε έρευνα του Pew Research Center που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΗΠΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

 

Με ξεκάθαρα αντιρωσική αιχμή ξεκίνησαν χθες κοινά ναυτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

ΤΟ BREXIT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΞΗΛΩΣΕΙ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;…

 

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία…

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ BILD

 

Με ανάρτησή του στο facebook, «Και μια απάντηση για την Bild και τους πέριξ αυτής…», ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, γνωστοποιεί την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία τον δικαιώνει στη προσφυγή του έναντι της γερμανικής εφημερίδας που υποστήριξε ότι τον Μάρτιο 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τότε, είχε μεταφέρει 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ «ΙΣΧΥΡΑ» ΤΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει τέσσερα «ισχυρά» τάγματα στις τρεις βαλτικές χώρες και στην Πολωνία, σε απάντηση για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, 'δάχτυλος' του εξωτερικού επιθυμεί να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία της χώρας ο Κώστας Καραμανλής!

ΤΑ «ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ» ΤΩΝ PANAMA PAPERS

 

Τα «μεγάλα κεφάλια» φαίνεται πως θέλει να πιάσει η κυβέρνηση, αφού στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων έχουν μπει κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και εταιρίες, οι οποίοι είχαν βγάλει κεφάλαια στο εξωτερικό πριν και μετά τα capital controls.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Φανερά εκνευρισμένη είναι η Άγκυρα από τις συζητήσεις μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν και της Συρίας, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για διεύρυνση της συνεργασίας στα πεδία της μάχης, ενάντια στο ISIS και την αλ-Κάιντα.