Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ…

 

Επισκοπώντας τις εξελίξεις στη Θράκη κατά τη μεταπολεμική περίοδο, μπορούμε να πούμε ότι κατά κανόνα το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε τη Θράκη ως μια μεθοριακή ζώνη, για την οποία δεν είχε κάποιο υψηλό όραμα.

ΟΣΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

 

Ρύθμιση 100 δόσεων: Όσοι καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές πάνω από 15 μέρες θα μένουν εκτός. Γρηγορότερα θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την εφορία όσοι καθυστερούν  έστω και για 15 ημέρες να πληρώσουν τις νέες οφειλές τους.

H «ΝΕΑ» ΕΥΡΩΠΗ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟ

 

Έχει προγραμματιστεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας η εαρινή Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Θα λάβει χώρα μέσα στο Εθνικό Στάδιο της χώρας χωρητικότητας 72 χιλ. θεατών.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»

 

Έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου αφού θεωρείτε βέβαιο πως χιλιάδες Έλληνες πολίτες έξω από κόμματα και παρατάξεις – θα εκφράσουν την Τετάρτη στο Σύνταγμα την Οργή τους για την πιο ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και εντεύθεν.  

ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ «ΦΡΕΝΑΡΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Τα φάρμακα του μέλλοντος μπορεί να αποδειχθούν πιο «έξυπνα» από τον καρκίνο χάρη στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία από την αρχική κλινική δοκιμή του πρώτου τέτοιου φαρμάκου, δείχνει ότι μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

 

Η BP Αιγύπτου και ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENI ανακοίνωσαν την Πέμπτη άλλη μία ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο πεδίο Baltim South στο Ανατολικό Δέλτα του Νείλου, ύστερα από άλλες δύο σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή τον περασμένο χρόνο.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ... ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ-ΕΕ

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υπολόγισε σήμερα ότι θα χρειαστούν περίπου επτά χρόνια για να οριστικοποιηθεί το "διαζύγιο" μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, εφόσον οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

KΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Δημοσκοπική έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Πιου (Pew), η οποία διενεργήθηκε σε 10.500 πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δέκα χώρες από τις αρχές Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου του 2016υποδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι είναι δυσαρεστημένοι με την Ένωση στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τη χειρότερη γνώμη για την ΕΕ έχουν οι Έλληνες. Το 71% του δείγματος που χρησιμοποίησε η Πιού έχει πλέον αρνητική άποψη για την ΕΕ και μόνο το 27% του ελληνικού λαού συνεχίζει να έχει θετική.

ΙΤΑΛΙΑ: ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τάχθηκε σήμερα υπέρ των δύο θητειών και μόνο στην πρωθυπουργία, τονίζοντας πως "όποιος κυβερνά εξαντλείται...οι δύο θητείες είναι αρκετή πολιτική στη ζωή του", επισήμανε στ ντιμπέιτ στον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό της "La Repubblica".