Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ρωσίας, της Συρίας και του Ιράν στην Τεχεράνη, όπου συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας των τριών χωρών στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της Al Nusra, συριακής θυγατρικής της Αλ Κάιντα, σηματοδότησε την περισσότερο αποφασιστική επιστροφή των ρωσικών δυνάμεων στα πεδία των μαχών στη Συρία.

«Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ»

 

Η Ελλάδα έχει ζητήσει εναλλακτικό σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

ΑΟΖ: ο εφιάλτης της Τουρκίας και οι κινήσεις των ''μεγάλων παικτών''. Το φάντασμα της ΑΟΖ καταδιώκει την Τουρκία: Ο Ερντογάν, ο Πούτιν, ο Νετανιάχου και ο ‘Αμος!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Τα εξεταζόμενα σενάρια:Το ιταλικό σύστημα προωθείται ως μοντέλο του εκλογικού νόμου που επιδιώκει το Μαξίμου, μαζί με τομές όπως το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών (με στόχο καμία να μην έχει πάνω από 10 έδρες), η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους στις 30 ή 20 έδρες, η πριμοδότηση των συνασπισμών κομμάτων, η διατήρηση του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή, η διατήρηση των μονοεδρικών, η ψήφος των ομογενών κ.α.

Ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ" ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016

 

Την επιθυμία να βάλει την σφραγίδα του σε μια λύση, πιθανόν προεδρεύοντας σε μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στην παρουσία του, εξέφρασε προς τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ… OFF SHORE ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Η ρύθμιση για τις off shore εταιρείες που έφερε η κυβέρνηση στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ήταν πανομοιότυπη με ρύθμιση που είχε εισηγηθεί και ψηφιστεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 2011, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

 

Κλιμακώνεται η κρίση στις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας, με το υπουργείο Εξωτερικών του Βερολίνου να απευθύνει προειδοποίηση προς τους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής να αποφεύγουν τα ταξίδια προς την Τουρκία, καθώς ουδείς μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.  

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Υπόθεση «ειδικής πολιτικής και κοινωνικής βαρύτητας» θεωρεί η κυβέρνηση το νέο αναπτυξιακό νόμο εκτιμώντας ότι θα επιδράσει θετικά στην οικονομία και την κοινωνία και θα ενεργοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

ΜΟΛΙΣ 400 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ

 

Ο σύμβουλος του κυβερνήτης της επαρχίας Άνμπαρ του Ιράκ για θέματα νομάδων, Σαφάν Αλ Ισάβι, δήλωσε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Φαλούτζα του Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κινείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της και οι ιρακινές δυνάμεις απέχουν μόνο 400 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

ΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ 60 ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ Α. ΕΥΡΩΠΗ

 

Η Ρωσία θα μπορούσε να νικήσει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής σε μόλις 60 ώρες σημειώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σοκάροντας τις χώρες μέλη της συμμαχίας.